Πού πώς και πότε θα βρείτε τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Πού πώς και πότε θα βρείτε τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Πυρετός εργασιών στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ. Ενώ χθες εστάλη η «λυπητερή» σε 25.000 επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να πληρώσουν σε δύο δόσεις τον αναδρομικό φόρο (σ.σ ισοδυναμεί με προσαύξηση 20% επί του φόρου που αναλογεί στα κέρδη του 2014) έρχεται και η ώρα των τελών κυκλοφορίας. Πότε θα είναι διαθέσιμα τα νέα ειδοποιητήρια;


Από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr ξεκίνησαν να ανεβαίνουν τα ειδοποιητήρια. Η διαδικασία –αρκετά χρονοβόρα δεδομένου ότι μαζί με τα επαγγελματικά οχήματα τα ειδοποιητήρια ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια- θα ολοκληρωθεί αύριο οπότε στην πραγματικότητα θα έχουμε κάτι λιγότερο από 40 ημέρες στη διάθεσή μας για να εντοπίσουμε και να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας.

Πώς θα γίνει ο εντοπισμός; Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής η οποία θα εμφανιστεί στο Taxisnet εντός της ημέρας. Τι θα πρέπει να κάνουμε;

1. Να συμπληρώσουμε τον ΑΦΜ

2. Να συμπληρώσουμε τον αριθμό κυκλοφορίας

3. Να συμπληρώσουμε το έτος αναφοράς το οποίο προφανώς είναι το 2016.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πατήσουμε την εντολή εκτύπωση για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με το καινούργιο ποσό. Δυστυχώς, για τους περισσότερους, τα νέα θα είναι δυσάρεστα καθώς οι οδηγοί που θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα, μπορεί να ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο.

Για να δείτε τα ποσά όπως αυτά διαμορφώνονται για όλα τα μοντέλα της αγοράς, κάντε κλικ εδώ

Προφανώς το ποσό μπορεί να σας πέσει πολύ βαρύ. Τι λοιπόν μπορείτε να κάνετε; Να επιλέξετε τη λογική των δόσεων η οποία λειτουργεί ως εξής (καντε κλικ εδώ για περισσότερα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ