Αποκάλυψη: Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα μοντέλα της αγοράς

Αποκάλυψη: Τα νέα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα μοντέλα της αγοράς
Η υπογραφή της απόφασης που θα καθορίζει τα τέλη κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιάς αναμένεται τη Δευτέρα. Με ανοικτό πάντοτε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, το fpress.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία που επιτρέπουν τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας –τις επιβαρύνσεις και τις ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν- για όλα τα μοντέλα της αγοράς.


Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (δείτε το σχετικό δημοσίευμά μας ΕΔΩ), στα τέλη κυκλοφορίας του 2016, επέρχονται τρεις βασικές αλλαγές:

1. Μπαίνει κριτήριο παλαιότητας για τα ΙΧ άνω των 1357 κυβικών. Αυτό οδηγεί σε αυξήσεις για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν από το 2006 μέχρι και το 2010 και σε ελαφρύνσεις για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν πριν την 1/1/2006.

2. Κατεβαίνει το αφορολόγητο από τα 100 γραμμάρια στα 90 γραμμάρια κάτι θα έχει ως αποτέλεσμα 154 διαφορετικά μοντέλα που μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την υποχρέωση πληρωμής τελών να επιβαρυνθούν για πρώτη φορά.

3. Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 εφόσον εκπέμπουν περισσότερα από 100 γραμμάρια. Οι αυξήσεις αγγίζουν και το 10%

Για να διαπιστώσετε λοιπόν τι σας περιμένει –τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον μήνα και θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου αν και πλέον είναι πιθανό να δοθεί ολιγοήμερη παράταση λόγω της καθυστέρησης και του επανυπολογισμού- θα ακολουθήσετε τους ακόλουθους συνδέσμους:

1. Αν έχετε αποκτήσει αυτοκίνητο από το 2006 έως το 2010 (που σημαίνει ότι πληρώνετε τέλη με βάση τον κυβισμό) κάντε κλικ ΕΔΩ

2. Αν έχετε αποκτήσει αυτοκίνητο από το 2010 και μετά, κάντε κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ