Σπιρτζής: Περισσότερα από 21.079 αυτοκίνητα με παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα

Σπιρτζής: Περισσότερα από 21.079 αυτοκίνητα με παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα
Περισσότερα από 21.079 είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας με πλασματικό λογισμικό, και από αυτά, έχουν ήδη αποσυρθεί τα 244, ενώ μόνο τα 9.119 αφορούν την Volkswagen απάντησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου.


Παράλληλα, προανήγγειλε την επιβολή προστίμων προς τις τρεις εταιρίες που εμπλέκονται, και, όπως είπε, είναι ήδη έτοιμη σχετική διάταξη για τον καθορισμό τους, που θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ρύθμιση και για τυχόν βλάβη που έχουν υποστεί τόσο οι πολίτες όσο και το κοινωνικό σύνολο.

Ο υπουργός Υποδομών, τόνισε ακόμα ότι τα 19.550 αυτοκίνητα με «πειραγμένο λογισμικό», έχουν εισαχθεί στη χώρα μας από επίσημους εισαγωγείς, επεσήμανε ότι στην απάτη αυτή, εμπλέκονται και άλλες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο κ. Καμμένος, ότι η Εισαγγελία Αθηνών έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

«Εκτός της απάτης θα εξεταστούν και τυχόν διαφυγόντα κέρδη, τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ