Πότε καταργείται το σήμα τελών κυκλοφορίας. Πως θα εντοπίζονται οι "τελοφυγάδες"

Πότε καταργείται το σήμα τελών κυκλοφορίας. Πως θα εντοπίζονται οι "τελοφυγάδες"
Την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος των τελών κυκλοφορίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η πληρωμή των τελών θα συνεχίσει να γίνεται μέσω των τραπεζών, με τη διαφορά ότι οι οδηγοί δε θα εφοδιάζονται με το αυτοκόλλητο σήμα από το 2013

Αντιθέτως,η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών θα γίνεται από την Γ.Γ.Π.Σ., κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη, αφού το taxis net σε όσους υποβάλλολυν την φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά (Ε1), αυτόματα το σύστημα "διασταυρώνει" αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει τα τέληκυκλοφορίας. Οσοι εμφανίζονται να μην τα έχουν εξοφλήσει, αυτόματα θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους καλεί να επισκεφθούν την Δ.Ο.Υ. που ανήκουν προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους .Εάν το πόσο δεν καταβληθεί, το υπουργείο θα ακολουθεί την διαδικασία που ακολουθείτε για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή αν το επιτρέπει το ποσό και σε κατασχέσεις.

Με το νέο σύστημα, οι φορολογούμενοι μέσω του taxisnet θα εκδίδουν ειδικό κωδικό για το αυτοκίνητό τους, τον οποίο θα χρησιμοποιούν για την πληρωμή ηλεκτρονικά ή με παρουσία σε υποκατάστασημα τράπεζας.

Η απόδειξη πληρωμής που θα παίρνουν θα υποκαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ