Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας και τις πινακίδες - Τα σενάρια για παράταση και οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν

Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας και τις πινακίδες - Τα σενάρια για παράταση και οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούν
Αν περιμένετε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να απογοητευτείτε. Μετά τον κακό χαμό που έγινε χθες στις τράπεζες αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρξει παράταση ή αν υπάρξει, θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή που σημαίνει ότι εσείς θα έχετε ήδη υποστεί όλη την αγωνία και την ταλαιπωρία.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  1. Για σήμερα και για αύριο, έχουν μείνει σε εκκρεμότητα περίπου 1,5 εκατομμύριο τέλη κυκλοφορίας. Μπορεί το νούμερο να ακούγεται πολύ μεγάλο αλλά το να πληρωθούν 750.000 τέλη σε μια ημέρα, δεν είναι άπιαστος στόχος. Πέρυσι, είχαμε φτάσει και στις 900.000. Δυστυχώς οι Έλληνες αρέσκονται στην ταλαιπωρία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει πιάσει πάνω από το 80% του εισπρακτικού στόχου. Έτσι, αν τελικώς αποφασιστεί παράταση, αυτή θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της «καλοσύνης» που θα θέλει να δείξει το υπουργείο Οικονομικών λόγω και του προεκλογικού κλίματος.
  2. Δυσκολότερες είναι οι συνθήκες για τους οδηγούς που θέλουν να καταθέσουν πινακίδες καθώς μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί περισσότερες από 100.000. Οι οδηγοί δεν έχουν άλλη λύση παρά το να στηθούν στην ουρά της εφορίας. Σήμερα και αύριο, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 30.000 οδηγοί. Το κύμα μπορεί να μεγαλώσει μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει τελικώς την τροπολογία για να παρατείνει και για το 2015 το μέτρο της πληρωμής των τελών με τον «μήνα». Ειδικά εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τον «στόλο» κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, θα σπεύσουν τώρα να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους ελπίζοντας ότι εν τω μεταξύ θα περάσει και η τροπολογία στη Βουλή δίνοντάς τους το δικαίωμα να πληρώσουν λιγότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ