Η Skoda Octavia G-TEC στη λίστα των ΙΧ με φυσικό αέριο

Η Skoda Octavia G-TEC στη λίστα των ΙΧ με φυσικό αέριο
Η Skoda στη προσπάθεια της να μειώσει την επιβάρυνση από το κόστος των καύσιμων καθώς και τις εκπομπές CO2 λανσάρει μια νέα έκδοση της Octavia, η οποία εκτός από βενζίνη καταναλώνει και φυσικό αέριο.

Οι Skoda Octavia G-TEC & Octavia Combi G-TEC θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έκθεση "ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014" που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) από τις 25 Οκτωβρίου έως2 Νοεμβρίου 2014.


Η Skoda Octavia G-TEC εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα 1.4 TSI Euro 6 απόδοσης 110 ίππων, ο οποίος λειτουργεί και με φυσικό αέριο (CNG). Και οι δύο εκδόσεις Octavia διαθέτουν το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού Green Τec που περιλαμβάνει τεχνολογίες οι οποίες συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης. Συγκεκριμένα αυτό το πακέτο διαθέτει σύστημα Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης κατά την επιβράδυνση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, με αποκλειστική χρήση CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 χλμ. με ένα ανεφοδιασμό και η κατανάλωση είναι 3,5 κιλά CNG/100 χλμ. Με τιμή CNG στα 0,971 ευρώ/κιλό το κόστος χρήσης ανέρχεται σε μόλις 3,4 ευρώ/100 χλμ. Επίσης η συγκεκριμένη έκδοση δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 97 γραμ./χλμ. Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία είναι 920 χλμ. Συνολικά η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 χλμ. με ένα πλήρη ανεφοδιασμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9?? και τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις δεξαμενές καυσίμου: δύο φυσικού αερίου και μία βενζίνης για μέγιστη απόσταση 1.330 km (410 km με αέριο + 920 km με αμόλυβδη) με ένα μόλις ανεφοδιασμό. Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα (15 κιλά υπό πίεση 200 bar) και είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η πρακτικότητα του αυτοκινήτου (460 λίτρα, 480 λίτρα στο στέσιον βάγκον). Η δεξαμενή βενζίνης έχει χωρητικότητα 50 λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ