Στους 29 οι θάνατοι που η General Motors αναγνωρίζει ότι ευθύνεται

Στους 29 οι θάνατοι που η General Motors αναγνωρίζει ότι ευθύνεται
Αποζημίωση για δύο ακόμα θανάτους που οφείλονταν σε ατυχήματα τα οποία προκλήθηκαν εξαιτίας του ελαττωματικού συστήματος ανάφλεξης σε οχήματα της General Motors (GM) ενέκρινε η διεύθυνση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών στους 29,

αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα ο δικηγόρος που είναι επικεφαλής του προγράμματος αποζημιώσεων της εταιρείας.

Από την 1η Αυγούστου οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα αποζημιώσεων, η εταιρεία έχει λάβει συνολικά 1.517 αιτήσεις για θανάτους και τραυματισμούς, αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε το γραφείο του δικηγόρου Κένεθ Φάινμπεργκ, ο οποίος έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στην έκθεση περιλαμβάνεται ο κατάλογος όλων των αιτήσεων που έχει υποβληθεί ή εγκριθεί ως την περασμένη Παρασκευή.

Η GM έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις διότι μόνον έπειτα από 11 χρόνια άρχισε την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων της που είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί στο μεταξύ πολλά μοιραία δυστυχήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί 56 αιτήσεις για αποζημίωση. Εξ αυτών οι 29 αφορούν θανάτους και άλλες 27 σε τραυματισμούς, αναφέρεται στην έκθεση.

Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων που έχει λάβει η εταιρεία για αποζημιώσεις εξαιτίας τραυματισμών και θανάτων ανέβηκε σχεδόν 11% από τις συνολικά 1.371 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε 6 νέες αιτήσεις για θανάτους, που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των καταγγελιών περί μοιραίων δυστυχημάτων σε 184.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα συνεχίζουν να γίνονται δεκτές αιτήσεις ως και τις 31 Δεκεμβρίου από άτομα που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν τραυματισμούς ή έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο σε ατυχήματα που είχε σχέση με το πρόβλημα στο σύστημα ανάφλεξης.

Η GM έχει εκχωρήσει στον Φάινμπεργκ το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τις αιτήσεις που υποβάλλονται. Η εταιρεία θα προσφέρει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε θάνατο που σημειώθηκε σε δυστυχήματα που οφείλονταν στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 31 προσφορές και 20 οικογένειες έχουν δεχθεί και λάβει αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ