Στην «Αυτοκίνηση 2014» η πανελλαδική πρεμιέρα του νέου Opel Corsa

Στην «Αυτοκίνηση 2014» η πανελλαδική πρεμιέρα του νέου Opel Corsa
Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2014» θα ανοίξει τις πύλες της την επόμενη Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. H γιορτή για το αυτοκίνητο φιλοξενείται στην Αίθουσα Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 2 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημαντικός αριθμός καινούργιων μοντέλων και εκδόσεων. Η Opel σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη έκθεση θα κάνει τη πανελλήνια πρεμιέρα του νέου Corsa. Η 5η γενιά του γερμανικού supermini καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκάτοχων της. Αναφέρεται ότι οι προηγούμενες τέσσερις γενιές που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα 32 χρόνια πουλήθηκαν συνολικά σε σχεδόν 12 εκατομμύρια μονάδες σε όλη την Ευρώπη.

Η πέμπτη γενιά Corsa διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους και πλουσιότερο εξοπλισμό. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι προσφέρει αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά, νέο πλαίσιο και βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης. Η νέα γενιά τρικύλινδρων βενζινοκινητήρων και οι εκτενώς ανανεωμένοι turbo diesel προστίθενται στα πλεονεκτήματα του, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει για την ελληνική αγορά ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Αυτή η σύγχρονη κινητήρια μονάδα, που έκανε τη πρεμιέρα στο Opel Adam, θέτει νέα πρότυπα στους τομείς των θορύβων και κραδασμών.

Το νέο Corsa πλαισιώνεται με τη τεχνολογία infotainment IntelliLink και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια. Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, η νέα γενιά Corsa μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα φωτισμού Bi-Xenon που περιλαμβάνει λειτουργία φωτισμού στροφών. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ