Τα 7 σημεία που μπορείς να φορτίσεις το ηλεκτροκίνητο Ι.Χ. σου

Τα 7 σημεία που μπορείς να φορτίσεις το ηλεκτροκίνητο Ι.Χ. σου
Αν και βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο η όποια συζήτηση για την μαζική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους ελληνικούς δρόμους,

λόγω κόστους και υποδομών, εντούτοις γίνονται σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, όπως προκύπτει από τα πρώτα συμπεράσματα του «Διεθνούς Συνεδρίου για την Ηλεκτροκίνηση: Το Πρόγραμμα Green eMotion» που διοργάνωσε η ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν 47 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αθήνα που ανήκουν σε διάφορους φορείς, και 15 σε ιδιώτες. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα νέο, πολύ σημαντικό τομέα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας .Η Ελλάδα ειδικότερα πρέπει να προετοιμασθεί έγκαιρα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κλπ, πολιτική που προϋποθέτει τη στενή συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών (Πολιτεία, θεσμικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, κλπ).


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ΔΕΗ ασχολήθηκε και με την ηλεκτροκίνηση καταρχάς σε επίπεδο έρευνας, εξ ου και έχει να προβάλει σημαντική παρουσία στην Ευρώπη στο πεδίο αυτό. Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Green eMotion, προχώρησε και σε εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης με φόρτιση σε δημόσιους χώρους στην ενεργειακή καρδιά της χώρας και συγκεκριμένα την Κοζάνη. Μάλιστα το πιλοτικό αυτό έργο ηλεκτροκίνησης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι ένα από τα δύο που υλοποιούνται στην Ευρώπη με το δεύτερο να πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.
Ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ενεργό συμμετοχή της Επιχείρησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Green eMotion και στις νέες δυνατότητες που διανοίγονται για τις επιχειρήσεις του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας από την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.


Το πιλοτικό έργο ηλεκτροκίνησης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Green eMotion, περιλαμβάνει την εγκατάσταση πιλοτικών δημόσιων σταθμών φόρτισης σε πεζοδρόμια και την κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η εγκατάσταση οκτώ σταθμών φόρτισης στην Κοζάνη και επτά σταθμών φόρτισης στην Αθήνα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η κυκλοφορία ισάριθμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας, και κυρίως στους αρμόδιους φορείς που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, βάσει επιστημονικών δεδομένων και με πραγματικά στοιχεία, να συζητήσουμε για ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για το μοντέλο εγκατάστασης των υποδομών που θα υιοθετήσουμε.

Oι σταθμοί φόρτισης έχουν εγκατασταθεί στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο ΔΕΔΔΗΕ , τη ΡΑΕ ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν επίσης στο ΥΠΕΚΑ στο υπουργείο Μεταφορών και δύο στο Δήμο Αθηναίων.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρθ. Ζερβού,Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ