Γερμανική σύσταση για την οδική ασφάλεια και τους κινδύνους από ανασφάλιστους Ελληνες

Γερμανική σύσταση για την οδική ασφάλεια και τους κινδύνους από ανασφάλιστους Ελληνες
Προειδοποίηση στους τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από την εφημερίδα Frankfurter Rundschau, γιια τους κινδύνους που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οδηγώντας στην Ελλάδα κάνοντας τις διακοπές τους, λόγω των ανασφάλιστων οχημάτων απόρροια της κρίσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα όποιος εμπλακεί με ντόπιο οδηγό ή τραυματιστεί σε τροχαίο είναι πολύ πιθανό να επιβαρυνθεί τη ζημί ακαι όλα τα έξοδα να τα πληρώσει από την τσέπη του, γιατί «σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας περίπου 800.000 αυτοκίνητα χωρίς ασφαλιστική προστασία. Ως εκ τούτου περίπου ένα στα δέκα αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας δεν έχει ασφάλιση».

Το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι αυτοκινήτου ή μηχανής δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους «είναι συνέπεια της κρίσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε από από 8% το 2008, στο 27%. Τα πραγματικά εισοδήματα υποχώρησαν από το 2010 κατά ένα τέταρτο περίπου».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι «ειδικοί του κλάδου της αυτοκίνησης εκτιμούν ότι από τα περίπου οκτώ εκατομ. αυτοκίνητα στην Ελλάδα περίπου τρία εκατομ. κυκλοφορούν χωρίς να έχουν υποβληθεί σε έγκυρο έλεγχο σε ΚΤΕΟ».

Υπό αυτές τις συνθήκες, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι πολύ δύσκολο για αλλοδαπούς να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις τους. Κατά συνέπεια, «οι λέσχες αυτοκινήτου συνιστούν να υπογράφει κανείς συμβόλαιο μικτής ασφάλισης πριν ταξιδέψει με το δικό του αυτοκίνητο στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ