Ενοχη για χειραγώγηση τιμών στην Κίνα η Mercedes-Benz

Ενοχη για χειραγώγηση τιμών στην Κίνα η Mercedes-Benz
Για χειραγώγηση τιμών στις υπηρεσίες after-sales στην Κίνα κρίθηκε ένοχη η Mercedes-Benz, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η νομοθεσία της Κίνας δίνει τη δυνατότητα στις αρχές ανταγωνισμού της χώρας να επιβάλουν πρόστιμα έως και 10% επί των εσόδων του προηγούμενου έτους που είχαν οι εταιρείες στην Κίνα.

Μια σειρά βιομηχανιών, από παραγωγούς γάλακτος μέχρι τεχνολογικές εταιρείες, έχουν μπει στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να αναγκάσει τις εταιρείες να συμμορφωθούν με τον αντιμονοπωλιακό νόμο του 2008.

Επικαλούμενο το Γραφείο Τιμών της επαρχίας Jiangsu, το δημοσίευμα ανέφερε πως η αντικατάσταση όλων των ανταλλακτικών σε μία Mercedes-Benz C-Class μπορεί να κοστίσει 12 φορές περισσότερο από την αγορά μιας καινούριας. «Είναι μια κλασική περίπτωση κάθετου μονοπωλίου», φέρεται να δήλωσε ο Zhou Gao, επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής έρευνας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Γραφείο Τιμών Jiangsu, μαζί με το αντίστοιχο Γραφείο της Σαγκάης, πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της Mercedes στη Σαγκάη προκειμένου να συλλέξουν αποδείξεις πως η αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί μονοπωλιακές πρακτικές, σύμφωνα με την κινεζική ρυθμιστική αρχή για θέματα τιμολόγησης.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ιδιαίτερα η αυτοκινητοβιομηχανία, με ένα κύμα ερευνών να αναγκάζει τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi και BMW να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των ανταλλακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ