Παγώνουν και οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων -Δείτε σε ποιες περιπτώσεις

Παγώνουν και οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων -Δείτε σε ποιες περιπτώσεις
Οι Διευθύνσεις Μεταφορών και οι Εφορίες αρνούνται να κάνουν μεταβιβάσεις σε ΙΧ σε περίπτωση που  παλαιοί κάτοχοι χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας!  

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Αλαλούμ επικρατεί για ακόμη μία φορά στις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και στις εφορίες οι οποίες αρνούνται να πραγματοποιήσουν μεταβιβάσεις αυτοκινήτων των οποίων παλαιοί κάτοχοι και όχι οι τωρινοί που τα πουλάνε χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας.
Ωστόσο παρά το γεγονός πως ο νέος νόμος 4252 ορίζει ξεκάθαρα πως ο τελευταίος ιδιοκτήτης οχήματος δεν ευθύνεται για τυχόν χρωστούμενα Τέλη Κυκλοφορίας προηγούμενων ιδιοκτητών οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών αλλά και των εφοριών αρνούνται κατηγορηματικά να προβούν στις μεταβιβάσεις των οχημάτων που φαίνονται στο σύστημα πως προηγούμενοι κάτοχοι χρωστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας παλαιών ετών.
Το μέλος του δ.σ. Του Συνδέσμου Εμπόρων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης μιλώντας στο «F-Press» σχετικά με το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι δυνατόν κάποιοι υπάλληλοι στις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και στις εφορίες να απαγορεύουν τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων σε ιδιοκτήτες αλλά και εμπόρους εξαιτίας παλαιών οφειλών από Τέλη Κυκλοφορίας προηγούμενων ιδιοκτητών. Αλλωστε ο νέος νόμος 4252 ορίζει ξεκάθαρα πως για την μεταβίβαση κάποιου οχήματος η βεβαίωση οφειλής των Τελών Κυκλοφορίας αφορά αποκλειστικά και μόνο τον τελευταίο κάτοχο και όχι τους προηγούμενους! Ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως λειτουργούν αυθαίρετα στο Δημόσιο αγνοώντας τους νόμους του κράτους με το έτσι θέλω. Ολοι αυτοί οι υπάλληλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως παρανομούν και βέβαια δημιουργούν μια τεράστια αναστάτωση σε έναν ολόκληρο κλάδο χωρίς προηγούμενο. Οσον αφορά στους εμπόρους αυτοκινήτων δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να ακυρωθούν και ελάχιστες πωλήσεις που πραγματοποιούν με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.».

Πρόβλημα και με τα κατασχεμένα
Το θέμα που έχει προκύψει στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει και ένα επιπλέον πρόβλημα στους εμπόρους αυτοκινήτων το οποίο έχει να κάνει με τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που αποκτούν μέσω δημοπρασιών. Ειδικότερα πολλά από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν αλλάξει 2 ή και περισσότερους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα όταν πηγαίνουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών για να τα μεταβιβάσουν από τις τράπεζες που τα απέκτησαν να αναγκάζονται να πληρώνουν και τα Τέλη που χρωστούσαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες και σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος καταβολής τους να εξανεμίζει το κέρδος τους.
Ωστόσο οι τράπεζες καταφέρνουν να μεταβιβάζουν τα οχήματα από τους πελάτες που τα έχουν κατασχέσει χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν παλαιές οφειλές Τελών Κυκλοφορίας από προηγούμενους ιδιοκτήτες. Αντίθετα στους εμπόρους που τα αποκτούν από τις τράπεζες ως διά μαγείας εμφανίζονται όλα τα χρέη από Τέλη των προηγούμενων κατόχων και για να πραγματοποιήσουν την μεταβίβαση κάποιων οχημάτων θα πρέπει να τα εξοφλήσουν πρώτα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ