Αυτή είναι η τροπολογία «σωσίβιο» για όσους θέλουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ τους

Αυτή είναι η τροπολογία «σωσίβιο» για όσους θέλουν πίσω τις πινακίδες του ΙΧ τους
Είστε ένας από τους περίπου 700.000 οδηγούς που κατέθεσαν τις πινακίδες του οχήματός τους;

Σας λείπει το αυτοκίνητό σας και δεν μπορείτε να το βλέπετε να σαπίζει στο γκαράζ ή στο πεζοδρόμιο; Περιμένετε να ψηφιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Τουλάχιστον, θα επιτύχετε μια «έκπτωση» επί των τελών κυκλοφορίας.

Για να μην ανοίξει την όρεξη στους οδηγούς που θα θέλουν να καταθέτουν πινακίδες στο τέλος Δεκεμβρίου και να τις παίρνουν πίσω την επόμενη χρονιά για να χρησιμοποιούν τα τζιπ μόνο για σκι, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε μεταβατικό χαρακτήρα στη διάταξη η οποία ισχύει μόνο για το 2014. Η ρύθμιση αναφέρει ότι σε περίπτωση άρσης ακινησίας, θα πληρώνονται μόνο τα τέλη που αντιστοιχούν στο υπολειπόμενο διάστημα. Μάλιστα, για να βγάλει και το κάτι παραπάνω, το υπουργείο Οικονομικών θα θέλει να εισπράξει τόσο τα τέλη του τρέχοντος μήνα, όσο και τους αμέσως προηγούμενου. Έτσι, όποιος καταθέτει αίτηση άρσης ακινησίας τον Μάιο, θα πληρώνει και τα τέλη του Μαίου αλλά και του Απριλίου.

Ολόκληρη η διάταξη, έχει ως εξής:

«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση της ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης, διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ