Αγόρασε ΙΧ φυσικού αερίου με έκπτωση έως 2190 (!) ευρώ

Αγόρασε ΙΧ φυσικού αερίου με έκπτωση έως 2190 (!) ευρώ
Άλλο ένα καύσιμο, και μάλιστα φθηνότερο όχι μόνο από την βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης αλλά και από το φυσικό αέριο μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας.

Η ΔΕΠΑ, θέλοντας να ενισχύσει το ενδιαφέρον, επιδοτεί την αγορά του… αυτοκινήτου. Η αρχή έγινε με την VW ενώ στη συνέχεια θα επιδοτηθούν και άλλα μοντέλα των εταρειών Fiat, Audi, Mercedes και Seat...

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

Με 2.190 ευρώ αρχικά επιδοτεί η ΔΕΠΑ την απόκτηση περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων ΙΧ VW Up! By Fisikon ώστε να διαδοθεί η αεριοκίνηση στους ιδιώτες καταναλωτές. Αρχικά η ανακοίνωση της επιδότησης μόνο για τα VW Up! Δημιούργησε μια σχετική αναστάτωση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αλλά το Fpress συνομίλησε με τη ΔΕΠΑ και νομίζουμε πως το θέμα έχει διευθετεί. Ειδικότερα όπως επισήμαναν στο Fpress στελέχη της ΔΕΠΑ η συγκεκριμένη επιδότηση προς τη VW αποτελεί την εκκίνηση ενός προγράμματος στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν και άλλες εταιρείες όπως η Fiat, η Audi, η Mercedes, η Seat αλλά και όποιοι άλλοι κατασκευαστές έχουν εργοστασιακά μοντέλα που καταναλώνουν δύο είδη καυσίμων με το ένα βέβαια να αφορά σε φυσικό αέριο. Μάλιστα τα στελέχη της ΔΕΠΑ ενημέρωσαν το F-Press πως έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με όλες τις εισαγωγικές εταιρείες που προτίθενται να εισάγουν στην Ελλάδα τα εργοστασιακά μοντέλα που καταναλώνουν και φυσικό αέριο και να επιδοτηθούν και εκείνα με τη σειρά τους. Αλλωστε μέχρι σήμερα η Fisikon έχει ήδη επιδοτήσει αρκετά Ταξί που αφορούν τις κατασκευάστριες εταιρείες Mercedes-Benz και VW η οποία ανήλθε με τη συμμετοχή των εισαγωγικών εταιρειών σε ποσοστό έως και το 40% της αξίας των οχημάτων.

Το πολύ υψηλό ποσοστό επιδότησης πάντως δεν θα συνεχιστεί στα Ταξί αλλά αναμένεται να περιοριστεί σε περίπου 10% έως 20% της αξίας του οχήματος. Στο παιχνίδι πάντως των επιδοτήσεων αναμένεται να εισέλθουν και οι εταιρείες χρονομίσθωσης που διατηρούν μεγάλους στόλους επαγγελματικών αυτοκινήτων ώστε να γίνει γνωστή η αεριοκίνηση στις εταιρείες που τα χρησιμοποιούν.

Πάντως η τιμή απόκτησής του VW Up!by Fisikon συμπεριλαμβανομένων απόσυρσης και επιδότησης ξεκινά από τις 10.450 ευρώ. Τώρα όσοι δεν επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο εργοστασιακό μοντέλο που καταναλώνει και φυσικό αέριο αλλά θέλουν να τοποθετήσουν κάποια συσκευή αεριοκίνησης στο όχημά τους θα πρέπει να περιμένουν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης τις προσεχείς εβδομάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ