Γιατί μπήκε το ΣΔΟΕ στη BMW και τη Mercedes–Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των ΙΧ

Γιατί μπήκε το ΣΔΟΕ στη BMW και τη Mercedes–Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των ΙΧ
Τον περασμένο Μάιο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα σε εργοστασιακές τιμές δύο και τρεις φορές μικρότερες από ότι στις υπόλοιπες χώρες με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάνει έσοδα δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, αποκάλυψε ότι του θέματος έχει ήδη επιληφθεί το ΣΔΟΕ το οποίο έχει ήδη πιάσει …στασίδι στη Mercedesκαι στη BMW. Τα ευρήματα του ελέγχου, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων καθώς ο υπολογισμός με βάση την εργοστασιακή αξία έχει πλέον αποδειχτεί ότι οδηγεί σε κατάφορες αδικίες αλλά και απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.    

Η έρευνα που ήρθε στο φως τον Μάιο, έδειξε ότι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMWκαι η Mercedes, υιοθετούν εργοστασιακές τιμές σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με ανταγωνίστριες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και συγκριτικά με άλλες χώρες του εξωτερικού. Για παράδειγμα, βρέθηκε ότι μοντέλο 1600 κυβικών είχε εργοστασιακή τιμή μόλις 6200 ευρώ παρά το γεγονός ότι η τιμή λιανικής ήταν 27.000 ευρώ. Αντίστοιχο μοντέλο άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας με τιμή λιανικής 23.200 ευρώ, είχε εργοστασιακή αξία 13800 ευρώ δηλαδή διπλάσια.

Τι γίνεται;

Όσο μεγαλύτερη είναι η εργοστασιακή αξία, τόσο υψηλότερα είναι τα τέλη ταξινόμησης. Ο υπολογισμός του φόρου στα τέλη ταξινόμησης γίνεται με συντελεστές που κυμαίνονται από 12 έως 90%. Αντίθετα, όσο χαμηλότερη είναι η εργοστασιακή αξία, τόσο μεγαλώνει ο φόρος εισοδήματος της εταιρείας καθώς προκύπτουν περισσότερα κέρδη. Εκεί βέβαια, ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου είναι 26%.

Όλες οι μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα, έχουν πλέον μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Μαυραγάνης με με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο εστάλη ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαιώνει ότι για τις δύο εταιρείες βρίσκονται σε εξέλιξη οι δέουσες ενέργειες από την ελεγκτική Υπηρεσία Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ). Αναφέρει, επίσης, ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου 2012-2014, διενεργούνται από το ΣΔΟΕ έλεγχοι νόμιμης εισαγωγής, εμπορίας και κυκλοφορίας ΕΙΧ οχημάτων.

Όπως ειδικότερα κάνει γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, «είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε μεγάλες εισαγωγικές θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αναφερόμενες στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και διαβεβαιώνει ότι «με την ολοκλήρωση των ελέγχων και σε περίπτωση διαπίστωσης φορολογικών παραβάσεων ή λαθρεμπορίας, τα επιβληθέντα πρόστιμα θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία».

Εκτός από το ελεγκτικό κομμάτι της υπόθεσης, σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου στα αυτοκίνητα. Ήδη στην Καραγιώργη Σερβίας μελετώνται τα εναλλακτικά μοντέλα που ακολουθούν στις διάφορες χώρες του εξωτερικού έτσι ώστε να κλείσει η «κερκόπορτα» της φοροαποφυγής που παραμένει ανοικτή διάπλατα με το ισχύον καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ