Βρούτσης: Είναι η πρώτη κυβέρνηση που άλλαξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού

Βρούτσης: Είναι η πρώτη κυβέρνηση που άλλαξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού
Για πολιτικό και κοινωνικό διασυρμό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση από την ίδρυση της χώρας που άλλαξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και το μετατρέπετε σε ανακεφαλαιωτικό σύστημα. Αυτό δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό σύστημα, εκτός και αν το συμφωνήσατε με την τρόικα για να αλλάξετε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική και άδικη στάση απέναντι στην αντιπολίτευση και τόνισε ότι, «ποτέ κανείς δεν έφθασε στο σημείο «να ψηφίζει και να ξεψηφίζει νόμους».

«Δεν είναι πολιτικά γενναίο και ηθικό να επιρρίπτετε τις ευθύνες των δικών σας λαθών στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εσείς έχετε όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα. Καταρρίψατε και μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού και τώρα τον καλείτε να δεχτεί όλα αυτά τα βαριά μέτρα, τον λογαριασμό όνειδος που του φέρατε και που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ