Στα 200 με 300 ευρώ η κύρια σύνταξη με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Στα 200 με 300 ευρώ η κύρια σύνταξη με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
Το ύψος της κύριας σύνταξης θα διαμορωθεί στα 200 με 300 ευρώ εάν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις που τέθηκε από την πλευρά των δανειστών τόνισε ο Γ. Ρωμανιάς.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό και πως είναι ευχάριστο ότι τις τελευταίες μέρες δεν φαίνεται να επιμένουν οι πιστωτές σε κάτι τέτοιο, ωστόσο αποκάλυψε πως πριν λίγες μέρες κατατέθηκε η πρότασή τους και εγγράφως.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, διασαφήνισε ότι πρόκειται για νομοθετημένη διάταξη και ότι η τροπολογία που δρομολογεί την κατάργησή της έχει ήδη διαβιβαστεί, αναγνώρισε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή οι επικουρικες "δεν βγαίνουν" λόγω του PSI.

Τόνισε πως εάν συνεχιστεί η εφαρμογή της ρήτρας για τις επικουρικές τότε εκτίμησε πως τέσσερις φορές τον χρόνο θα μειώνονται οι συντάξεις αυτές, έως του σημείου που προσδιόρισε χρονικά στα 2 χρόνια και τους 8 μήνες όταν και όπως είπε αυτές θα μηδενιστούν, "υπάρχει δεν υπάρχει ανάπτυξη".

Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ανέφερε πως ήδη για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 αυτά τα όρια έχουν διαμορφωθεί στα 67 για πλήρη και στα 62 για μειωμένη.

Αυτό που όπως είπε προτείνει η κυβέρνηση είναι μόνο για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 να ενταχθούν στα ίδια όρια ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα ισχύσει από το 2025 και μετά.

Αξιολόγηση