Πλήρης επιβεβαίωση του fpress: έως 31/08 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία ανάρτησης - Κλείνουν από αύριο οι υπηρεσίες του Ε9

Πλήρης επιβεβαίωση του fpress: έως 31/08 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του fpress.gr η ΑΑΔΕ με ανακοίνωση που ανάρτησε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της καθιστά γνωστό ότι τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του μήνα. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που συνδέονται με τις μεταβολές ακινήτων, θα πάψουν να είναι διαθέσιμες μέχρι να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια. Ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι θα χάσουν. 

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ που επιβεβαίωσε το σχετικό δημοσίευμα του fpress.gr έχει ως εξής:

Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι:

  • Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018.
  • Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.
  • Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2019, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 17/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.
  • Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2017), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Στο αναλυτικό δημοσίευμα του fpress.gr μπορείτε να δείτε και το σύνολο των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τους κερδισμένους και τους χαμένους της φετινής χρονιάς όσον αφορά στο περιεχόμενο του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ. Είναι μια ειδική χρονιά, λόγω των αλλαγών που επήλθαν στον τρόπο υπολογισμού αλλά και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ