Αλλάζει ο χάρτης στο ελληνικό real estate

Αλλάζει ο χάρτης στο ελληνικό real estate

Ως ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται η αγορά ακινήτων με τις επενδυτικές εταιρείες να συνεχίζουν τους πρώτους μήνες της χρονιάς ένα μπαράζ αγορών που ξεκίνησε από πέρσι. 

Δεκάδες ακίνητα εισοδήματος, δηλαδή κτίρια με επενδυτικά χαρακτηριστικά, τα οποία απευθύνονται σε θεσμικούς επενδυτές, όπως εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), αναμένεται να διατεθούν προς πώληση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ακόμα περισσότερο το 2019.

Καθώς όμως οι τράπεζες, υπό την πίεση του χρόνου, προχώρησαν σε μαζικές πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων με ενέχυρο ακίνητα, τάση η οποία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, οι πωλητές των ακινήτων αυτών θα είναι, τελικά, τα funds που σήμερα αγοράζουν τα παραπάνω δάνεια.

Οπως επισημαίνουν φορείς της αγοράς ακινήτων, τα κτίρια αυτά, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες, αλλά και οικόπεδα, θα αρχίσουν να βγαίνουν προς πώληση σταδιακά και αφού γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στο περιουσιακό στοιχείο και το αξιόχρεο.

Πάντως οι κινήσεις γίνονται εξαιρετικά προσεκτικά με τις εταιρείες να τοποθετούν τα χρήματά τους μόνο στα καλύτερα ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται σε περιοχές υψηλής προβολής. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού και Κολωνάκι) αλλά και τα κτήρια γραφείων επίσης στην Αθήνα και στο Μαρούσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ