Στο «σφυρί» η βίλα του Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό

Ενας από τους πλουσιότερους και πιο γνωστούς Ελληνες, βρίσκεται πλέον με το φάσμα του πλειστηριασμού

Στο «σφυρί» η βίλα του Βωβού στο Παλαιό Ψυχικό

Μπορεί το όνομά του να φιγουράρει σε όλα τα μεγάλα κτίρια τής Λεωφόρου Κηφισίας, από το ύψος του Ψυχικού έως το Μαρούσι, όμως ο ίδιος ο μεγαλοεπιχηρηματίας χάνει τη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό. Ο λόγος για τον Μπάμπη Βωβό, που κυριάρχησε στον χώρο τού real estate, επί τρεις δεκαετίες.

Ο κατασκευαστής των επαγγελματικών συγκροτημάτων θα δει στις 28 Μαρτίου τη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό να βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ.

Το σπίτι των 650 τ.μ. σε οικόπεδο άνω του ενός στρέμματος, είναι από τα πιο ωραία κτίρια της περιοχής με πισίνα, μπαρ, μοναδικά καθιστικά, έξι κρεβατοκάμαρες κ.λπ. Αυτό το ακίνητο είναι φορτωμένο με πολλά βάρη και πολλές εταιρείες, τράπεζες ή ιδιώτες θέλουν να πουληθεί για να πάρουν μέρος των απαιτήσεών τους.

Τον είχαν χαρακτηρίσει «βασιλιά» της κτηματαγοράς. Ήταν ο «Μίδας» του real estate από το 1990 μέχρι και το 2008 γιατί ό,τι άγγιζε γίνονταν χρυσός.

Έκτισε δεκάδες επαγγελματικούς χώρους μετατρέποντας τη λεωφόρο Κηφισίας σε business road υψηλών προδιαγραφών. Επιχείρησε να γίνει βασιλιάς και στα εμπορικά κέντρα με ένα από τα μεγαλύτερα mall των Βαλκανίων που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ένας από τους πλουσιότερους και πιο γνωστούς Έλληνες, βρίσκεται πλέον με το φάσμα του πλειστηριασμού ακόμη και της προσωπικής του ακίνητης περιουσίας.

Μια απόφαση του ΣτΕ έβαλε τη σφραγίδα για την αρχή του τέλους του Βωβού. Η απόφαση που μπλόκαρε την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, σε συνδυασμό με τη διπλή ανάπλαση στη Λ. Αλεξάνδρας, ήταν το χτύπημα που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Τα χρέη άρχισαν να τρέχουν, η κρίση στην κτηματαγορά προκάλεσε απώλεια εισοδημάτων, κτίρια άδειασαν, κάποιοι δεν πλήρωναν. Έτσι η εταιρεία του Βωβού άρχισε να παραπαίει, να πουλάει περιουσιακά στοιχεία για να ξεχρεώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ