Η Praktiker επεκτείνεται – Όλο το σχέδιο ανάπτυξης

Η Praktiker επεκτείνεται – Όλο το σχέδιο ανάπτυξης
Σε νέο κατάστημα επενδύει η Praktiker Hellas, ισχυρός retailer στην εγχώρια αγορά τεχνικού εξοπλισμού, που φέρεται να έχει υπογράψει σχετική σύμβαση για ακίνητο στη Ρόδο, επεκτείνοντας έτσι το δίκτυό της στη νησιωτική Ελλάδα και αυξάνοντας τον αριθμό των φυσικών σημείων πώλησης του δικτύου του σε 15.

Ειδικότερα, η εταιρεία αξιοποίησε επενδυτική ευκαιρία σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ., σε περιοχή κοντά στην πόλη της Ρόδου, όπου θα δαπανήσει επιπλέον του μισθώματος, περίπου 1 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια για εξοπλισμό. Στόχος είναι να λειτουργήσει σε λίγους μήνες, ενώ θα εξυπηρετεί την ευρύτερη νησιωτική περιοχή που περιλαμβάνει τα νησιά Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια κ.ά. και θα απασχολεί 50 εργαζόμενους.

Η νέα επένδυση θα συμβάλει στην ενίσχυση του μεριδίου της εταιρείας σε έναν κλάδο που τελεί σε φάση συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τον στόχο της διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη, όπως τον είχε εκφράσει πέρυσι ο Ιωάννης Σελαλμαζίδης, γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas, μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού της εταιρείας, όπου αποτυπώθηκε η εξισορρόπηση των κραδασμών μετά την πτώχευση της μητρικής Praktiker AG και την εξαγορά της Praktiker Hellas από την καναδική Fairfax.

Στην Ανατολική Αττική και στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, η διοίκηση φέρεται να συνεχίζει τις επαφές με επιχειρηματίες του real estate για επέκταση στην Ανατολική Αττική και την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας περαιτέρω το δίκτυο που σήμερα περιλαμβάνει 14 φυσικά καταστήματα κι ένα e-shop. Σημειώνεται ότι η ελληνική εταιρεία προχωρά σε κίνηση επέκτασης τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία της επένδυση στην Αλεξανδρούπολη (το κατάστημα εκεί άνοιξε στις 22 Μαρτίου του 2012), από θέση ισχύος, αν ληφθεί υπ’ όψιν η χρηματοοικονομική της διάρθρωση καθώς είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, με ανάγκη δανεισμού σε ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους, βλέπει τις πωλήσεις της να αναπτύσσονται με θετικό πρόσημο το 2016, ενώ με θετικές επιδόσεις έκλεισε σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία και το 2015, συγκριτικά με το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2014, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 161,41 εκατ. ευρώ από 172,4 εκατ. το 2013, με ζημιές προ φόρων 2,14 εκατ. ευρώ λόγω πώλησης ακινήτων και με βελτίωση των ολικών αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης σε 1,09 εκατ. ευρώ από 0,85 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Είναι γεγονός ότι η ρευστότητα στο οικονομικό περιβάλλον έχει «παγώσει» τα αναπτυξιακά σχέδια στο λιανεμπόριο κι ως εκ τούτου η επέκταση της Praktiker Hellas αποτελεί ένα καλό νέο για την αγορά. Αισιόδοξη εμφανίζεται και η διοίκηση, που προβλέπει ότι παρά τις προκλήσεις τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα είναι βελτιωμένα το 2016 συγκριτικά με το 2015.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ο κ. Σελαλμαζίδης σε πρόσφατη συνάντηση, οι επιδόσεις βασίζονται σε μια στρατηγική που εστιάζει σε συνεχή εμπλουτισμό της προϊοντικής γκάμας, σε στρατηγικές συνεργασίες με εξειδικευμένους προμηθευτές, κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε ανταγωνιστικές τιμές και κυρίως σε ένα πλαίσιο αρχών με γνώμονα τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και την ανάπτυξη των ανθρώπων, που αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρεία, δεδομένου ότι απασχολεί 1.300 εργαζόμενους.

πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ