Τα 5 λάθη που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επένδυση σας σε μεταχειρισμένα ακίνητα

Τα 5 λάθη που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επένδυση σας σε μεταχειρισμένα ακίνητα
Θέλετε να επενδύσετε σε μεταχειρισμένη κατοικία και να την μεταπωλήσετε ή να την ενοικιάσετε;

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επένδυση σας:

1. Δεν έχετε αρκετά χρήματα. Το να ασχοληθεί κάποιος με ακίνητα είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Η πρώτη δαπάνη είναι το κόστος απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Εκτός απο το τίμημα θα πρέπει να υπολογίσετε φόρους και διάφορες άλλες δαπάνες κατά την απόκτηση και την κτήση. Επίσης σημαντικό στοιχείο κόστους είναι και οι δαπάνες ανακαίνισης και εκμετάλλευσης. Σας φτάνουν τα χρήματα ή θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο;

2. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Η ανακαίνιση είναι χρονοβόρο επιχειρηματικό εγχείρημα αφού θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο για να το φτιάξετε, για να μπορέσετε να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε. Αν μάλιστα το δείχνετε ο ίδιος σε υποψήφιους, θα περάσετε πολύ χρόνο στην καθημερινή μετακίνηση προς και από την ιδιοκτησία. Αν είστε σε θέση να αποκομίσετε κέρδος 10% σε ένα σπίτι που κοστίζει 80.000 ευρώ, ίσως περισσότερο νόημα έχει να ασχοληθείτε με την δουλειά σας...

3. Δεν εχετε δεξιότητες. Για τους επαγγελματίες της οικοδομής μία ανακαίνιση είναι προέκταση της δουλειάς τους αφού εχουν τη γνώση, τις δεξιότητες και την εμπειρία για να ανακαινίσουν ένα σπίτι. Άλλωστε το πραγματικό κέρδος απο ένα μεταχειρισμένο σπίτι προέρχεται απο την ανακαίνιση. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είστε της δουλειάς το περιθώριο κέρδους περιορίζεται.

4. Δεν υπάρχει αρκετή γνώση. Για να είναι επιτυχής η επένδυση, θα πρέπει να είστε σε θέση να επιλέξετε το σωστό ακίνητο, στη σωστή θέση, στη σωστή τιμή.

5. Δεν υπάρχει αρκετή υπομονή. Οι επαγγελματίες ξέρουν να περιμένουν. Οι αρχάριοι βιάζονται να δουν αποτέλεσμα και αυτό οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Οι επαγγελματίες είτε κάνουν τις εργασίες μόνοι τους, είτε βασίζονται σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών. Ο αρχάριος όλες τις δουλειές πρέπει να τις κάνει μόνος και κυρίως πιστεύει ότι απο την μια στιγμή στην άλλη θα κερδίσει μία περιουσία, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες που καταλαβαίνουν ότι η επένδυση απαιτεί χρόνο και ότι τα περιθώρια κέρδους είναι συχνά περιορισμένα.

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

Αξιολόγηση