Αυτές είναι οι μεγάλες διαφορές των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές (πίνακας)

Αυτές είναι οι μεγάλες διαφορές των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές (πίνακας)
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται μέσα στον μήνα το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια των μελών της επιτροπής δείχνουν ότι οι αποκλίσεις των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές είναι πολύ μεγάλες. Και η έκπληξη; Σε αντίθεση με το τι θα περίμενε κάποιος, αποκλίσεις δεν υπάρχουν μόνο προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω.

Δηλαδή, ακόμη και σήμερα υπάρχουν περιοχές στις οποίες είναι αντικειμενικές αξίες είναι αρκετά χαμηλότερες από τις πραγματικές. Και αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα κάποιου μέλους της επιτροπής. Στηρίζεται στα στοιχεία των πραγματικών συναλλαγών που έχουν γίνει το τελευταίο 12μηνο. Τα στοιχεία από τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, έχουν ήδη φτάσει στα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών τα οποία ζήτησαν από τους συμβολαιογράφους να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για τις συναλλαγές του τελευταίου δωδεκαμήνου. Και από αυτά προκύπτει ότι σε πολλές περιοχές υπάρχουν ακίνητα τα οποία μεταβιβάστηκαν ακόμη και στο 20% της αντικειμενικής αξίας ενώ σε άλλες περιοχές, το πραγματικό τίμημα ήταν έως και τριπλάσιο της αντικειμενικής.

Κατά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών, το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ακραίες αλλαγές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω καθώς τίθεται θέμα δημοσιονομικού κόστους.

Δείτε τον πίνακα από τα στοιχεία πυο έχουν περιέλθει στα χέρια της επιτροπής και ο οποίο αποκαλύπτει τις ακραίες διαφορές αντικειμενικών και πραγματικών αξιών ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ