Επανέρχεται η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία

Επανέρχεται η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία
Την δυνατότητα εκχώρησης στην εφορία των ανείσπρακτων ενοικίων ώστε να διασώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την υποχρέωση που έχουν φέτος να πληρώσουν φόρους για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν, επιδιώκει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία συναντάται σήμερα το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ.

Σύμφωνα καλά πληροφορημένες πηγές η κ. Βαλαβάνη ήδη έχει αποφασίσει ότι θα ενεργοποιήσει και πάλι την εγκύκλιο που δίνει την δυνατότητα για εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία ώστε να δώσει λύση στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν φεσώσει οι μισθωτές των ακινήτων το 2014.

Ετσι η κ. Βαλαβάνη αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του μέτρου της εκχώρησης και για τα εισοδήματα του 2014 ώστε να μην πληρώσουν φόρο για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει απο τους ενοικιαστές.

Πριν από λίγες ημέρες είχε αντιδράσει έντονα η ΠΟΜΙΔΑ, με αφορμή την έκδοση της πρόσφατης εγκυκλίου για τη φορολογία εισοδήματος, στη ρύθμιση για φορολόγηση των ανείσπρακτων μισθωμάτων του 2014.

Με επιστολή της προς τον Υπουργό ΥΠΟΙΚ κ. Γιάνη Βαρουφάκη, την Αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαίδου ανέφερε ότι είναι διπλή συμφορά για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές η παράλογη ρύθμιση της ΠΟΛ.1069/23.3.2015, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων σε όλη τη χώρα υποχρεώνονταν να πληρώσουν φόρο για όλα τα μισθώματα του έτους 2014 που δεν έχουν εισπράξει από τους ενοικιαστές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ