Cosmote: Το mobile internet "σάρωσε" τον Δεκαπενταύγουστο

Cosmote: Το mobile internet "σάρωσε" τον Δεκαπενταύγουστο
Αύξηση-ρεκόρ 96% στην κίνηση δεδομένων καταγράφηκε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου της Cosmote, με τους συνδρομητές της εταιρείας αλλά και περισσότερους ξένους επισκέπτες από ποτέ να αξιοποιούν τις ταχύτητές του.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στην κίνηση του 4G δικτύου της εταιρείας, η οποία υπερτριπλασιάστηκε, ενώ η κίνηση data αυξήθηκε συνολικά κατά 33% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σημαντική ήταν και η χρήση του δικτύου της εταιρείας από ξένους επισκέπτες, αυξημένη κατά 7,6% σε σχέση με πέρυσι, με το δίκτυοτης Cosmote να χρησιμοποιούν roamers από 122 χώρες. Η πλειοψηφία τους προήλθε από την Ιταλία, ενώ οι ελληνικοί προορισμοί ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και στους επισκέπτες από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρωταθλήτριες στην κίνηση δεδομένων φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Πάρος, όπου η χρήση data σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (+91%), η Μύκονος (+73%) και η Χαλκιδική (+16%). Αντίστοιχα, η Σαμοθράκη (+22%), η Θάσος (+16%) και η Ικαρία (+6%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ