Ποιος "κρύβεται" πίσω από το δωρεάν wi-fi του Σαμαρά!!!

Ποιος "κρύβεται" πίσω από το δωρεάν wi-fi του Σαμαρά!!!
Είναι ίσως το πλέον αγαπημένο πολιτικό τέκνο του Αντώνη Σαμαρά, με τον πρωθυπουργό να μην κρύβει ούτε την πατρικού τύπου αδυναμία που τρέφει προς το πρόσωπό του, αλλά ούτε και την απεριόριστη εκτίμησή του για τις ικανότητές του.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΦΟΥΣΚΙΔΗ

fouskidis.th@hotmail.com

Ο λόγος για τον Μηχανικό Υπολογιστών, Δημήτρη Πτωχό, γνωστό στους νεοδημοκρατικούς κύκλους ως «χάκερ του Μαξίμου» ή πιο επίσημα ως επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Πρόκειται για τον 35χρονο συντοπίτη του Αντώνη Σαμαρά από την Μεσσηνία, που είχε κεντρικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές μάχες που έδωσε ο σημερινός ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου από το 2009 και μετά. Φυσικά, βασικό πεδίο ενασχόλησής του ήταν η οργάνωση της τεχνολογικής υποστήριξης των προεκλογικών εκστρατειών του κ. Σαμαρά, όπου κατά κοινή ομολογία έκανε πολύ καλή δουλειά. Επιπλέον, πριν αναλάβει να εξοπλίσει ηλεκτρονικά το πρωθυπουργικό στρατηγείο είχε φέρει εις πέρας αντίστοιχο έργο στην Συγγρού, με το μεγαλύτερο επίτευγμά του να είναι αναμφισβήτητα η άρτια οργανωμένη από τεχνικής άποψης, σύσταση της πολυσυζητημένης «Ομάδας Αλήθειας» της ΝΔ. Είχε επίσης κομβικό ρόλο στο ρετουσάρισμα της ιστοσελίδας του κόμματος και του πρωθυπουργού, καθώς και στην οργάνωση των κομματικών, αλλά και των προσωπικών social media του Μεσσήνιου πολιτικού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

Στο επίκεντρο
Εσχάτως, το όνομα του Δημήτρη Πτωχού, συζητείται ακόμη πιο έντονα, όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία, ελέω των πληροφοριών περί συμμετοχής του σε εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, αλλά και στα «γαλάζια» στέκια. Οπως αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης και νυν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είχε ενεργό επλοκή στο θέμα που απασχόλησε όσο τίποτα τις παραπολιτικές στήλες, και το οποίο δεν είναι άλλο από την υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός για παροχή «ελεύθερου» Wi-Fi, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο 35χρονος Μεσσήνιος ήταν ο «ιθύνων νους», που εκπόνησε και ήδη ξεκίνησε σταδιακά με την βοήθεια των συνεργατών του (και κυρίως του επίσης προερχόμενου από την ΟΝΝΕΔ Γιώργου Λύταινα) την υλοποίηση ενός πολυδιάστατου σχεδίου, το οποίο προβλέπει κατά βάση την ανάταξη και επέκταση των σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, καθώς και την εγκατάσταση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και λεωφορεία. Στην πρώτη περίπτωση, βασική πηγή χρηματοδότησης είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν εκταμιευθεί για το έργο «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο», το οποίο είχε εκπέσει στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η κυβέρνηση ευελπιστεί να στηρίξει το εγχείρημα στο πρόγραμμα «Σύζευξις 2». Με δεδομένη λοιπόν την έντονη κινητικότητα που αναπτύσσεται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, το επικοινωνιακό επιτελείου του Μαξίμου έκρινε πως θα έπρεπε να υπάρξει αντίστοιχη αναφορά από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, και η οποία σχολιάστηκε ποκιλοτρόπως. Όπως γίνεται αντιληπτό κεντρικός επικοινωνιακός στόχος, ήταν να υπογραμμιστούν οι ενέργειες της κυβέρνησης για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων , αλλά και η παροχή ευκαιριών προς αυτούς. «Μουρούτης και Πτωχός έδειξαν ότι συνεργάζονται άψογα στην διαχείριση του επικοινωνιακού κομματιού, ωστόσο, σ' αυτή την περίπτωση ίσως παρέσυραν τον Σαμαρά να προχωρήσει σε μια σημαντική μεν εξαγγελία, αλλά σε μια λάθος στιγμή», λένε «γαλάζια» στελέχη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ατάκα του πρωθυπουργού. Βεβαίως υπήρξαν και οι αντίθετες απόψεις, που επισημαίνουν πως «ο Σαμαράς προχώρησε σε μια εβδιαφέρουσα για τη νεολαία ανακοίνωση και από κει και πέρα, έγινε πολύ κακό για τίποτα».

Ευρωβουλή
Το μόνο βέβαιο, είναι πως γι' ακόμη μια φορά, ο πρωθυπουργός κατέδειξε ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Πτωχού αλλά και την πρόθεσή του να τον αβαντάρει, γεγονός που δίνει μια πολύ καλή εξήγησε σε όσους απόρησαν για τις διαροοές περί μετακόμισης του νεαρού Μεσσήνιου στην Ευρωβουλή. «Όπως ο Καραμανλής έστειλε τον Πααπανικολάου, έτσι κι ο Σαμαράς θα στείλει τον Πτωχό, δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ», τονίζουν οι γνωρίζοντες άριστα την «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία. «Άλλωστε ο Σαμαράς έχει δείξει ότι αναγνωρίζει την προσφορά των πολύ δικών του ανθρώπων και όπως και στην περίπτωση του Παπαμιμίκου, αποδεικνύει και πάλι την στόχευσή του να δίνει γήπεδο σε νέα στελέχη», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι. Το ερώτημα που μένει ν' απαντηθεί είναι αν ο πρωθυπουργός θα φθάσει μέχρι τέλους την υπόθεση του Πτωχού, ή αν ο 35χρονος απόφοιτος του Πολυτεχνείου θα πέσει θύμα των αντιδράσεων των επίδοξων ανταγωνιστών του (που ήδη εκδηλώνονται), καθώς και της ανάγκης για την διατήρηση των εύθραυστων εσωκομματικών ισορροπιών.


Δεσμοί αίματος με Σαμαρά

Η σχέση του Δημήτρη Πτωχού με τον Αντώνη Σαμαρά έχει τις ρίζες της στην στενή φιλία του πρωθυπουργού με τον αείμνηστο πατέρα του, Παύλο, ο οποίος ήταν από τα πλέον προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη της Μεσσηνίας και είχε διατελέσει δήμαρχος Μεσσήνης. Ενδεικτικό των δεσμών «αίματος» που συνδέει τον κ. Σαμαρά με την οικογένεια, ήταν το γεγονός της παρουσίας του στον γάμο του Δημήτρη και της Σταυρούλας Φωτεινάκη. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως το γλέντι μετά το Μυστήριο άφησε εποχή και προκάλεσε συζητήσεις στην Μεσσηνία, αφού έλαβε χώρα στο «χλιδάτο» Costa Νavarino, με την σαμπάνια να ρέει άφθονη και τους καλεσμένους να απολαμβάνουν βραδινό μπανάκι στις πισίνες του διεθνούς φήμης resort.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ