Η Apple κυκλοφόρησε ..βιβλίο

Η Apple κυκλοφόρησε ..βιβλίο
Η Apple απ’ ότι φαίνεται δεν θέλει να σταματήσει να μας εκπλήσσει, αφού σήμερα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με 450 φωτογραφίες των προϊόντων της. Όλα καλά ως εδώ, αλλά η τιμή του συγκεκριμένου βιβλίου μπορεί να φτάσει τα 299 δολάρια, αν επιλέξεις την μεγάλη έκδοση, ενώ η μικρότερη κοστίζει 100 δολάρια λιγότερα.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες στο βιβλίο, είναι τραβηγμένες από τον Andrew Zuckerman, και έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν τα 20 χρόνια του Apple design. Σε μια ανακοίνωση τύπου, ο Jony Ive περιέγραψε το βιβλίο ως «μια ευγενική συγκέντρωση πολλών από τα προϊόντα που έχει σχεδιάσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια» και ότι ελπίζει αυτό το βιβλίο «θα λειτουργήσει ως πηγή για μαθητές του σχεδίου όλων των κατευθύνσεων».

Το βιβλίο εκδίδεται από την ίδια την Apple, και αποτελεί εκτός των άλλων φόρο τιμής στον Steve Jobs. Πάντως, όσον αφορά το βιομηχανικό design, σίγουρα κανένας δεν έχει πάρει περισσότερους επαίνους από την Apple.

Για πολλά από τα προϊόντα που βρίσκονται μέσα στο βιβλίο, η Apple πρέπει να αισθάνεται περήφανη. Το θέμα όμως είναι, σε 20 χρόνια από τώρα να μπορεί να δικαιολογήσει ξανά την δημιουργία ενός αντίστοιχου βιβλίου. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο τον Jony Ive να μιλάει για το βιβλίο αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ