Nέο smartphone από την ...Kodak

Nέο smartphone από την ...Kodak
Η Kodak κυκλοφόρησε σήμερα ένα νέο smartphone με υψηλής ποιότητας κάμερα, καθώς η κατασκευάστρια φωτογραφικού εξοπλισμού συνεχίζει να αναδιαμορφώνεται μετά την πτώχευσή της.

Το έξυπνο τηλέφωνο Kodak Ektra χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, φέρει κάμερα 21 megapixels και κοστίζει 551 δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν με πολλούς τρόπους την προηγμένη κάμερα της συσκευής, καθώς το Kodak Ektra τους επιτρέπει να κάνουν πολλές και διαφορετικές προσαρμογές στην εικόνα.

«Είναι ένα τηλέφωνο που πραγματικά εστιάζει στην κάμερα (...) αντίθετα με ένα τηλέφωνο που απλά έχει μια κάμερα», εξήγησε μιλώντας στο διεθνές δίκτυο ο Jeff Clarke, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

«Θα είναι μεγάλη επιτυχία στον κόσμο που έχει μαζί του ή χρησιμοποιεί στις μέρες μας παραδοσιακές ψηφιακές μηχανές. Θα φέρει αυτή τη συσκευή στο τηλέφωνό σας. Καμία συσκευή εκεί έξω δεν το κάνει αυτό σήμερα», πρόσθεσε ο Clarke.

Η Kodak πτώχευσε το 2012, καθώς η εταιρία που εφηύρε την ψηφιακή κάμερα δεν κατάφερε να ευθυγραμμιστεί με τις σαρωτικές αλλαγές στη βιομηχανία. Το 2013, η εταιρία ηλικίας 124 ετών ανέκαμψε και από τότε εστιάζει περισσότερο στις δραστηριότητες εκτύπωσης –που αντιστοιχούν και στο μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της-, καθώς και σε άλλους τομείς όπως ο κινηματογράφος.

Το Kodak Ektra είναι το δεύτερο τηλέφωνο της Kodak μετά το περσυνό IM5, ενώ κατασκευάστηκε από την Bullitt Group που χρησιμοποίησε τη μάρκα της Kodak.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ