Ιδού η νέα εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο από την Apple

Ιδού η νέα εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο από την Apple
Επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί τη δημοφιλία των κοινωνικών δικτύων, η Apple αναπτύσσει μια εφαρμογή διαμοιρασμού και επεξεργασίας βίντεο, και δοκιμάζει νέες σχετικές λειτουργίες για τα λειτουργικά συστήματα του iPhone και του iPad, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα πρώιμα σχέδια είναι κομμάτι μιας νέας οργανωμένης έμφασης στην ενσωμάτωση εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης εντός των κινητών προϊόντων της Apple, καθώς και μια αντίδραση στην επιτυχία εταιρειών κοινωνικών μέσων όπως η Facebook και η Snapchat. Αυτό τουλάχιστον λένε πηγές κοντά στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Μια εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η ανάπτυξη του κλάδου hardware της Apple επιβραδύνεται και ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ στρέφεται στον τομέα υπηρεσιών της εταιρείας για την παραγωγή περισσότερων εσόδων. Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το App Store και το iCloud.

Στο παρελθόν, η Apple απέτυχε να λανσάρει υπηρεσίες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου ενός κοινωνικού δικτύου με το όνομα Ping, το 2010, το οποίο ήταν εστιασμένο στο iTunes.

Τώρα, καθώς οι εφαρμογές του Snapchat, του Instagram και του Messenger αναπτύσσονται ταχύτατα, η Apple επιδιώκει να δημιουργήσει τις δικές της λειτουργίες για να παραμείνει σχετική με τις προτιμήσεις των νεότερων, ιδιαίτερα, χρηστών.

Η σημασία των κοινωνικών μέσων μπορεί να γίνει αντιληπτή αν εξετάσουμε τον χρόνο τον οποίο οι άνθρωποι περνούν με αυτές τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Facebook από κινητό κάθονται στο News Feed, το Instagram και το Messenger 50 λεπτά ημερησίως κατά μέσο όρο, ενώ οι 150 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες του Snapchat παραμένουν περίπου 30 λεπτά κάθε μέρα στην εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο.

Χαρακτηριστικά, από τα 10 κορυφαία apps τρίτων μερών για το iPhone, η Facebook κατέχει τρία και η Snapchat δύο.

Η επερχόμενη αναβάθμιση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple θα περιλαμβάνει μια ανανεωμένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων που θα στοχεύει ξεκάθαρα στο Messenger της Facebook και το WeChat της Tencent Holdings. Το αναβαθμισμένο iMessage, το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο, θα περιλαμβάνει νέα κινούμενα εφέ, όπως μπαλόνια και πυροτεχνήματα, και εργαλεία σχεδιασμού πάνω σε φωτογραφίες και βίντεο.

Πλέον, η Apple ξεκινά να αναπτύσσει μια εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο, να εφαρμόζουν φίλτρα – όπως το Snapchat -, και να στέλνουν το βίντεο στις επαφές τους ή μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter. Το λογισμικό, σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα χέρι και με στόχο το βίντεο να μπορεί να εγγραφεί, να τύχει επεξεργασίας, και να ανέβει σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Ξέχωρα από την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο, η Apple έχει αναπτύξει και δοκιμάσει πολλαπλές λειτουργίες που σχετίζονται με τα κοινωνικά μέσα για το λειτουργικό σύστημα του iPhone και του iPad. Οι λειτουργίες αυτές δεν έχουν λανσαριστεί ακόμα, σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν την ανάπτυξή τους, αλλά δοκιμάζονται το τελευταίο έτος.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή της λειτουργίας «ενεργούς βοήθειας». Η τρέχουσα εφαρμογή, που είναι μέρος του λογισμικού του iPhone από το 2015, συστήνει ενδιαφέροντα μέρη, επαφές, και εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία και την ώρα της ημέρας.

Οι προτεινόμενες αναβαθμίσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να συνδέουν αποτελεσματικά τους χρήστες με τις επαφές τους. Συνολικά, ο στόχος της Apple είναι να καταστήσει τον διαμοιρασμό και τη συνδεσιμότητα με τις επαφές λειτουργία όλου του συστήματος. Παράλληλα, η εταιρεία εργάζεται ώστε οι επικοινωνίες μεταξύ χρηστών να ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο παράθυρο. Για παράδειγμα, δύο φίλοι θα μπορούν να βλέπουν όλα τα γραπτά μηνύματα, email και αλληλεπιδράσεις σε κοινωνικά δίκτυα μεταξύ τους σε ένα παράθυρο.

Για το τελικό λανσάρισμα των ενσωματωμένων κοινωνικών λειτουργιών απαιτείται η έγκριση από μια ομάδα εντός της Apple που αναλύει τις συνέπειες των προϊόντων σχετικά με την ιδιωτικότητα, πριν την παρουσίασή τους. Η ομάδα έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει να συμπεριληφθούν συγκεκριμένες λειτουργίες αν κριθεί ότι αυτές θα μπορούσαν να εκθέσουν υπερβολικά πολλά δεδομένα του χρήστη.

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από το εάν και πότε θα παρουσιαστούν οι νέες λειτουργίες των προϊόντων της Apple, η δουλειά στον τομέα της ανάπτυξης δείχνει την εντεινόμενη σημασία της κοινωνικής δικτύωσης για την εταιρεία. Η νέα ώθηση, που βασίζεται έντονα στο βίντεο, επιτρέπει επίσης στην Apple να εκμεταλλευθεί τη νέα τεχνολογία κάμερας που έχει αναπτύξει, όπως το σύστημα διπλού φακού με βελτιωμένη εστίαση που θα βρίσκεται στο επόμενο iPhone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ