Ποια εταιρία κατασκεύασε το πιο ασφαλές smartphones - Δεν «χακάρεται» με τίποτα

Ποια εταιρία κατασκεύασε το πιο ασφαλές smartphones - Δεν «χακάρεται» με τίποτα
Οι τεράστιες διαρροές που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι τα smartphones που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι προστατευμένα από επιθέσεις, που γίνονται από κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η αμερικάνικη NSA.

Για όσους ψάχνουν ένα smartphone πιο ασφαλές από τα Android, iOS και WP, που κυκλοφορούν στην αγορά, έρχεται το Solarin, μια συσκευή αξίας 14000 δολαρίων, που δημιουργήθηκε από μια startup εταιρεία ονόματι Sirin Labs. Η εταιρεία αναφέρει ότι το κινητό στοχεύει σε επαγγελματίες απ όλο τον κόσμο, που έχουν στις συσκευές τους πολλές ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά παράλληλα θέλουν να κρατούν στα χέρια τους ένα κινητό που δεν θυσιάζει το design και την εμπειρία χρήσης, για χάρη της ασφάλειας.

Το Solarin smartphone ενσωματώνει διάφορα security features από third-party εταιρείες όπως anti-cyberattack software από την Zimperium και chip-to-chip 256-bit AE κρυπτογράφηση, που είναι η ίδια τεχνολογία την οποία χρησιμοποιούν στο στρατό σε διάφορες χώρες έτσι ώστε να προστατέψουν την επικοινωνία τους. Επιπλέον, στην πλάτη έχει και φυσικό διακόπτη ασφαλείας για πρόσθετη κρυπτογράφηση.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχει επεξεργαστή Snapdragon 810 με X10 LTE, υποστήριξη για 24 LTE bands, multi-gigabit Wi-Fi technology, ενσωματώνει οθόνη 5.5 ιντσών IPS LED Quad HD, κάμερα 23.8 Megapixel και εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel. Έχει μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 128GB και μπαταρία 4040mAh.

Ακόμη και αν έχετε τα χρήματα να το αγοράσετε, το Solarin smartphone δεν είναι για όλους. Για να μην πέσει σε χέρια λάθος ατόμων, που θα επωφεληθούν από την αυξημένη ασφάλεια του Solarin για να προχωρήσουν σε εγκληματικές ενέργειες, η εταιρεία θα πουλά το κινητό μόνο σε άτομα των οποίων έχει γίνει ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου τους και αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι από κάποια χώρα στη λίστα που έχει δημιουργήσει η Sirin Labs, δεν θα μπορεί να αγοράσει το smartphone. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιες χώρες είναι στη λίστα.

Η διαθεσιμότητα ξεκίνησε από σήμερα στο κατάστημα της εταιρείας στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ