Τεχνολογικοί κολοσσοί συνεργάζονται - Το σχέδιο

Τεχνολογικοί κολοσσοί συνεργάζονται - Το σχέδιο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, Airbus και Siemens ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ηλεκτρικά αεροσκάφη. Ο στόχος είναι μέχρι το 2030 να δημιουργήσουν μικρά αεροπλάνα που εν μέρη θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον τα αεροπλάνα δεν θα χρειάζεται να καταναλώνουν καύσιμα αλλά μπορούν να φορτιστούν. Οι δυο εταιρείες ευελπιστούν να έχουν έτοιμο το project μέχρι το 2020 και πάνω σε αυτό εργάζεται μια ομάδα 200 ατόμων.

Ωστόσο, Airbus και Siemens δεν είναι οι πρώτες που σκέφτονται κάτι τέτοιο. Πριν από μερικά χρόνια, ο πολυμήχανος CEO της Tesla, Elon Musk, είχε εκφράσει την επιθυμία του για την δημιουργία ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου, αλλά προς το παρόν έχει περιοριστεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να δούμε εμπορικά αεροσκάφη να μετατρέπονται σε πλήρως ηλεκτρικά, όμως είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη όσον αφορά στο περιβάλλον. Ο CEO της Airbus επεσήμανε ότι μέχρι το 2030 τα επιβατικά αεροσκάφη κάτω των 100 θέσεων θα μπορούσαν να έχουν υβριδικά συστήματα πρόωσης και θα διερευνήσουν το συγκεκριμένο κομμάτι με συνεργάτες όπως η Siemens.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ