«Έξυπνη» μηχανή από τη ...Samsung (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έξυπνη» μηχανή από τη ...Samsung (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Samsung είναι πολλά περισσότερα από μια εταιρεία που ασχολείται με smartphones και tablets, και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδείξει. Μετά το Samsung Safety Truck με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μηχανές.

Τα ιταλικά τμήματα της Smsung και της Yamaha ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Samsung Smart Windshield, ένα concept για έξυπνο ανεμοθώρακα που μπαίνει σε μηχανές και η Samsung ευελπιστεί ότι θα αυξήσει την ασφάλεια του οδηγού.

Ο οδηγός πριν ξεκινήσει να οδηγεί, συνδέει το κινητό του με το Samsung Smart Windshield, μέσω ειδικού app και Wi-Fi. Ενώ βρίσκεται καθ΄οδόν θα λαμβάνει notifications από κλήσεις, μηνύματα και email και θα τα βλέπει χωρίς να χρειάζεται να βγάλει το κινητό από την τσέπη του και να αφήσει το τιμόνι. Έτσι θα μπορεί να αποφασίσει αμέσως αν θα σταματήσει να απαντήσει, ή όχι.

Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας ειδικής κατηγορίας επαφών οι οποίες όταν καλούν (στέλνουν μήνυμα ή email) θα λαμβάνουν ένα μήνυμα με το οποίο ο οδηγός θα τους ενημερώνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Επιπλέον, το Samsung Smart Windshield περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης για να γνωρίζει ο οδηγός πάντα που πηγαίνει.

Το Samsung Smart Windshield έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Προς το παρόν η Samsung δεν έχει δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την κυκλοφορία του, όμως μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ