Δέκα μύθοι γύρω από την τεχνολογία που δεν πρέπει να πιστεύετε

Δέκα μύθοι γύρω από την τεχνολογία που δεν πρέπει να πιστεύετε
Παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούμε καθημερινά υπολογιστές και συσκευές τεχνολογίας, όπως τα τάμπλετ και τα smartphone, οι απορίες που έχουμε για τη λειτουργία τους παραμένουν. Με τόσες θεωρίες και απόψεις που κυκλοφορούν από ειδήμονες και μη, είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς τι να πιστέψει.

Οι μύθοι γύρω από τη χρήση των τεχνολογικών συσκευών είναι πολλοί, όμως εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από αυτούς που δεν πρέπει να πιστέψετε!

1. ΤΑ MAC ΔΕΝ «ΚΟΛΛΑΝΕ» ΙΟΥΣ
Ναι, και οι υπολογιστές της Apple είναι ευάλωτοι απέναντι στους ιούς. Μπορεί η εταιρεία να λάνσαρε αρχικά τους υπολογιστές της ως ανώτερους αυτών της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, όμως γρήγορα άλλαξε στρατηγική.

2. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ «ΑΝΩΝΥΜΟΙ»
Παρά το γεγονός πως υπάρχουν browser που υπόσχονται τη διασφάλιση της ανωνυμίας μας στο Διαδίκτυο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί να εξασφαλίσουν την προστασία του ιστορικού μας, των σελιδοδεικτών και των κωδικών μας (πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο, αν μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον τον υπολογιστή μας), όμως δεν μπορούν να μας «κρύψουν» από site και υπηρεσίες ασφαλείας.

3. ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ
Αν είστε μεταξύ των πολλών που αφήνουν για ώρες (ακόμη και ολόκληρη νύχτα) το κινητό τους να φορτίζει, δεν χρειάζεται να φοβάστε πως η συνήθεια αυτή βλάπτει την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Επιπλέον, τα τελευταίας τεχνολογίας smartphone διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου που είναι αρκετά «έξυπνες», ώστε να σταματήσουν να φορτίζονται όταν «γεμίσουν».

4. ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙΣ ΤΟ IPHONE, ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Ένας ακόμη ευρέως διαδεδομένος μύθος για την μπαταρία του iPhone που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

5. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MEGAPIXELS, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΜΕΡΑ
Ποια είναι η διαφορά μίας κάμερα 8 megapixel και μίας 12 megapixel; Όχι μεγάλη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως αποδεικνύεται, η ποιότητα μίας φωτογραφίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο φως είναι σε θέση να λάβει ο αισθητήρας της κάμερας. Έτσι, αυτό που έχει σημασία επί της ουσίας είναι το μέγεθος των megapixel και όχι ο αριθμός τους.

6. ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙΣ ΤΟ IPHONE ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΤΟΥ IPAD
Η Apple εξηγεί στην ιστοσελίδα της πως με τον φορτιστή του iPad μπορεί να φορτιστεί και το iPhone. Αρκετοί ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας εξηγούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει φθορές στο iphone σας, τις οποίες όμως θα κάνετε περισσότερο από ένα χρόνο να παρατηρήσετε.

7. ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι καταστροφικό για τον υπολογιστή σας να τον κλείνετε κάθε μέρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν αντιθέτως πως αυτή η συνήθεια βοηθά τον υπολογιστή και τον κάνει να «ζει» περισσότερο.

8. ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ «ΣΒΗΝΟΥΝ» ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Θεωρητικά, αυτό δεν είναι λάθος. Ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεται ένας πάρα πολύ μεγάλος μαγνήτης, πολύ κοντά στον υπολογιστή, για να καταφέρει να επηρεάσει τη λειτουργία του σκληρού του δίσκου.

9. ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Παρά το γεγονός ως τα κινητά εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία μπορεί να απορροφηθεί από τους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η χρήση τους προκαλεί καρκίνο.

10. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ «ΜΠΑΡΕΣ», ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΗΜΑ
Παρά το γεγονός πως όσο περισσότερες γραμμές σήματος δείχνει να έχει το κινητό σας, τόσο περισσότερο διευκολύνεται η λειτουργία του, τίποτα δεν αποδεικνύει πως παρέχεται τέλειο σήμα. Επί της ουσίας, αυτό που δείχνουν οι μπάρες του σήματος είναι πόσο κοντά βρίσκεστε στον πληρέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ