Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχουν τα iPhone 7 και 7 Plus

Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχουν τα iPhone 7 και 7 Plus
Μπορεί τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus να μετρούν περίπου 6 μήνες ζωής, αλλά το ενδιαφέρον έχει στραφεί ήδη στον διάδοχό του iPhone 7 και 7 Plus. Τι κι αν ο Σεπτέμβριος αργεί να έρθει, οι φήμες και οι διαρροές έχουν την τιμητική τους και μας έχουν δώσει ήδη μια πρώτη εικόνα.

Τι χαρακτηριστικά αναμένεται να έχει η νέα ναυαρχίδα τηςApple;

Οθόνη
Ξεκινάμε με την οθόνη, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει μέγεθος, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα κρατήσουν τις 4.7 και 5.5 ίντσες των προκατόχων τους. Σε λίγες μέρες από τώρα η Apple θα ανακοινώσει και το iPhone SE με οθόνη 4 ιντσών, οπότε θα καλύψει όλα τα μεγέθη.

Ωστόσο, έχουν ακουστεί φήμες για καλύτερη ανάλυση, όπως QHD ή ακόμη και 4K. Οι κατασκευαστές Android χρησιμοποιούν κατά κόρον QHD οθόνες, ενώ η Sony πήγε ακόμη πιο πέρα με την 4K οθόνη του Sony Xperia Z5 premium. Όμως δεδομένου ότι το iPhone 6s έχει ανάλυση 750 x 1334 pixels, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η Apple θα κάνει τόσο μεγάλο άλμα στα iPhone 7.

Προς τα τέλη του 2015, υπήρχαν φήμες ότι η Apple μπορεί να κάνει την πολυσυζητημένη μετάβαση σε OLED οθόνες, όμως αναλυτές και πληροφορίες από την γραμμή παραγωγής λένε ότι αυτό θα γίνει μετά το 2018.

Επιπλέον, στην οθόνη περιμένουμε και την παρουσία του 3D Touch, στο οποίο θα έχουν γίνει βελτιώσεις ενώ όπως κάθε χρόνο ακούγεται ότι η Apple θα αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί.

Κάμερα
Για την κάμερα έχουν ακουστεί ουκ ολίγα. Η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στην dual-camera που λέγεται ότι θα υιοθετήσει φέτος η Apple. Η κάμερα αυτή λέγεται ότι θα μπει στην ακριβή έκδοση του iPhone 7 Plus και θα δώσει optical zoom και πιο ευρύ πεδίο ορατότητας στις εικόνες. Πριν από λίγες μέρες είδαμε και την πρώτη εικόνα με dual-camera στην πλάτη. Το setup είναι αρκετά μεγάλο και συνεχίζει να προεξέχει.

Υπήρχαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι φέτος η κάμερα θα παραμείνει στα 12 Megapixel και ότι δεν θα προεξέχει όπως στα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό ίσως ισχύει μόνο γα την κανονική έκδοση χωρίς την διπλή κάμερα. Στην εικόνα που διέρρευσε από το καπάκι του iPhone 7, παρατηρήσαμε ότι ο φακός της κάμερας μάλλον θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος.

Μπαταρία
Για την μπαταρία των νέων iPhone 7 και iPhone 7 Plus δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες, όμως η Apple έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να θυσιάσει το design για χάρη της μπαταρίας, οπότε στην καλύτερη περίπτωση περιμένουμε ίδιο μέγεθος με τα περσινά iPhone. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την αντοχή της μέσω του software.

Επεξεργαστής
Με βάση το πως κινείται τόσα χρόνια, φέτος περιμένουμε να βάλει στη ναυαρχίδα της Apple A10, μέχρι τώρα έχει βασιστεί σε dual-core setup και έχουν ακουστεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για μετάβαση σε 6 πυρήνες. Αυτό δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ισχύει, όμως αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα χρονισμού και να χρησιμοποιήσει μια πιο αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής (τουλάχιστον 16nm), έτσι ώστε να κάνει τον επεξεργαστή πιο γρήγορο και δυνατό χωρίς να χρειάζεται να ανεβάσει τον αριθμό των πυρήνων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ακούστηκε ότι η TSMC θα είναι αποκλειστικός προμηθευτής του Apple A10 SoC αφήνοντας απέξω τη Samsung. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Επιπλέον η Intel θα αναλάβει την παραγωγή του 30% με 40% των LTE modems για το iPhone 7, που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Apple σκέφτεται τη χρήση Intel XMM 7360 LTE modem. Το τσιπ προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων LTE ανάλογες με το Cat 10. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 7 θα μπορούσε να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 450Mbps στο downlink και 100Mbps στο uplink.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την Apple να σκέφτεται να μετακομίσει την παραγωγή των Ax SoC στην Intel, αφήνοντας τη συνεργασία με Samsung και TSMC.

Μνήμη
Στα iPhone 6s και 6s Plus η Apple έκανε τη μετάβαση σε μνήμη RAM 2GB. Ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αλλά μάλλον φέτος δεν περιμένουμε αύξηση στην RAM, αν και έχουν ακουστεί φήμες για 3GB.

Όσο για την χωρητικότητα, οι πληροφορίες λένε ότι η Apple θα φέρει μοντέλο με 256GB, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι μια τέταρτη έκδοση που θα προστεθεί στα 16/64/128GB ή αν θα φύγει κάποια. Όπως και να έχει, τα 256GB μην περιμένετε να είναι φθηνά. Επίσης, η Apple έχει δεχτεί έντονη κριτική για το βασικό μοντέλο που επιμένει να κρατά στα 16GB, λέτε να κάνει την μετάβαση στα 32GB;

Design και άλλα features
Η Αpple αλλάζει το design των iPhones κάθε δυο χρόνια, οπότε περιμένουμε αλλαγές στο iPhone 7, το ερώτημα είναι πόσο μεγάλες. Τα υλικά κατασκευής αναμένεται να είναι τα ίδια, θα δούμε δηλαδή και πάλι τη χρήση μετάλλου. Όμως οι γραμμές για τις κεραίες θα είναι λιγότερο εμφανείς καθώς θα τοποθετηθούν στις άκρες στην πάνω και κάτω πλευρά.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή, που συζητήθηκε αρκετά και δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ως ιδέα, είναι η αφαίρεση της θύρας για τα ακουστικά. Στη θέση της υποδοχής 3.5 χλστ. αναμένεται να μπει ένα δεύτερο ηχείο, φήμη που ενισχύεται από την θήκη του iPhone 7, η οποία διέρρευσε σήμερα.

Τέλος, η Apple λέγεται ότι θα φέρει αντοχή στο νερό αλλά και υποστήριξη τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης ενώ η επίσημη ανακοίνωση ως συνήθως αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Να πούμε ότι όλα τα παραπάνω βασίζονται σε φήμες και διαρροές που κυκλοφορούν εδώ και πολλούς μήνες και δεν είναι βέβαιο ότι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα έρθουν με αυτά τα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ