Μυστικά για να κρατάει παραπάνω η μπαταρία στο smartphone σας

Μυστικά για να κρατάει παραπάνω η μπαταρία στο smartphone σας
Σχεδόν όλα τα smartphone, tablets καθώς και  φορητοί υπολογιστές διαθέτουν μπαταρίες Λιθίου-Ιόντων (Li-ion). Χρησιμεύουν για να δίνουν πολύτιμη ενέργεια στις συσκευές που χρησιμοποιείται καθημερινά για την εργασία την διασκέδαση και την επικοινωνία σας. Τι πρέπει να προσέξετε όμως για να κρατάει παραπάνω η μπαταρία; Μερικά μυστικά που θα τις χαρίσουν περισσότερη ζωή.

Σήμερα λοιπόν θα αναφέρουμε κάποιες συμβουλές που μπορεί ορισμένοι να μην γνωρίζετε.
Οι συμβουλές που ακολουθούν συμβάλουν στην αύξηση ζωής της μπαταρίας πριν την αντικατάσταση της με μία καινούργια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις συσκευές στις οποίες απαιτείται αντικατάσταση της μπαταρίας από τεχνικό όταν η μπαταρία δεν αφαιρείται, γιατί αυτό ανεβάζει το κόστος αντικατάστασης.

1. Χρησιμοποίησε την γιατί θα την χάσεις

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ζωή της μπαταρίας μειώνεται και όταν δεν την χρησιμοποιείς. Αν για παράδειγμα έχεις ένα κινητό τηλέφωνο στο ράφι που δεν χρησιμοποιείς ή μία εφεδρική νέα μπαταρία για ώρα ανάγκης δεν είναι και η πιο καλή πρακτική. Για αυτό και πολλοί κατασκευαστές εκτός από τον κύκλο φορτίσεων αναφέρουν και ημερολογιακή διάρκεια ζωής για τις μπαταρίες τους.

Οπότε θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τις μπαταρίες σαν να είναι φρέσκο προϊόν.
Αν μπορείτε αγοράστε όσο το δυνατόν πιο πρόσφατες παραγόμενες μπαταρίες για τις συσκευές σας και μόνο όταν τις χρειάζεστε. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η αγορά μιας μπαταρίας και η αποθήκευση της για μελλοντική χρήση δεν είναι και η πιο καλή πρακτική.

2. Κράτησε την δροσερή

Ο παράγοντας με την μεγαλύτερη συμβολή στην ζωή της μπαταρίας είναι οι ακραίες θερμοκρασίες. Πραγματικά μπορεί να χαρίσει ή να στερήσει ανάλογα την περίπτωση πολύτιμη ζωή από την μπαταρία σας. Γενικά οι μπαταρίες στις οποίες αναφερόμαστε είναι ευτυχισμένες όταν λειτουργούν σε θερμοκρασίες από 20 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

Οτιδήποτε κάτω ή πάνω από αυτό στερεί πολύτιμη ζωή από την μπαταρία σας. Μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν οι μεγάλες θερμοκρασίες σε σχέση με τις μικρές. Οπότε μην αφήνετε τις συσκευές σας εκτεθειμένες στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες για πολύ ώρα.

3. Προσοχή στην μνήμη

Η επόμενη συμβουλή που ακολουθεί είναι περισσότερο συζητημένη από κάθε άλλη. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φορτίζεις την μπαταρία σου. Πόσο συχνά και για πόσο χρόνο. Ένας όρος ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός είναι το σύνδρομο μνήμης.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο αφορά παλιότερης τεχνολογίας μπαταρίες και αν αφορά και τις σημερινές μπαταρίες τις επηρεάζει πολύ λίγο.

Οι ειδικοί στο θέμα αναφέρουν ότι η καλύτερη πρακτική για σωστή φόρτιση όταν πραγματοποιείς πολλές και συχνές φορτίσεις είναι να το κάνεις γύρω στο 40 με 50%. Έτσι δεν μένεις ποτέ από μπαταρία και της χαρίζεις περισσότερη ζωή.

Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο ή συνολική ζωή της μπαταρίας σου αλλά θέλεις να σου κρατάει περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας τότε η μόνη συμβουλή είναι να μειώσεις το φορτίο δηλαδή να κλείσεις ότι είναι περιττό και να μειώσεις την φωτεινότητα της οθόνης σου.

Το στοίχημα των εταιρειών για το κοντινό μέλλον είναι να δημιουργήσουν μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια και συνολικό χρόνο ζωής οι οποίες θα χρειάζονται λίγη ώρα για να φορτιστούν πλήρως.

Aν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων μπαταριών μπορείς να βρεις ότι χρειάζεσαι με μία απλή αναζήτηση. Aν πάλι γνωρίζεις και άλλες χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν θα θέλαμε να ακούσουμε την γνώμη σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ