Mε θετικό πρόσημο η ελληνική αγορά προϊόντων τεχνολογίας το 2015 - Οι προβλέψεις για το 2016

Mε θετικό πρόσημο η ελληνική αγορά προϊόντων τεχνολογίας το 2015 - Οι προβλέψεις για το 2016
Με άνοδο της τάξης του 9% αναμένεται να “κλείσει”, φέτος, η ελληνική αγορά των προϊόντων τεχνολογίας ενώ το 2016 εκτιμάται ότι κλάδος θα κλείσει με πτώση 5% σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, ενώ στη χειρότερη περίπτωση αναμένεται πρώση εώς και 12%.

Τις εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς τόσο κατά την τρέχουσα χρήση, όσο και κατά την επόμενη, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας, Public, κ. Χρήστος Καλογεράκης, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις για μείωση από 7% έως 12%, ο ίδιος τοποθετεί το ποσοστό της πτώσης στο 5%. Όπως διευκρίνισε, σε μεγάλο βαθμό, η πτωτική πορεία αποδίδεται στη μείωση των πωλήσεων tablet και notebooks στην ελληνική αγορά, ενώ αναιμικές είναι και οι επιδόσεις των wearable συσκευών.

Όσον αφορά την ίδια την αλυσίδα, ο διευθύνων σύμβουλος των Public εκτίμησε ότι η εταιρεία θα “κλείσει” το 2015 με άνοδο κατά 26%, που μεταφράζεται σε πωλήσεις άνω των €222 εκατ. σε Ελλάδα και Κύπρο, από €177 εκατ. το περασμένο έτος.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες, είναι, πλέον, ο “νούμερο ένα” retailer σε πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, βιβλίου, μουσικής, καθώς και ταινιών και gaming, με αύξηση των μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες (11μηνο 2015). Συγκεκριμένα, αποτελούν τη πρώτη επιλογή των καταναλωτών για τις κατηγορίες βιβλίο, μουσική, ταινίες και gaming, ενώ φέτος τα Public κατέκτησαν και την πρώτη θέση σε πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αξεσουάρ, ανάμεσα στις αλυσίδες λιανικής της εγχώριας αγοράς (11μηνο 2015).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ