Ποιες οι διαφορές των iPad Pro και Surface Pro 4

Ποιες οι διαφορές των iPad Pro και Surface Pro 4
Η αιώνια μάχη της Apple με τη Microsoft στις ηλεκτρονικές συσκευές καλά κρατεί. Λίγο καιρό αφότου η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad Pro η μεγάλη αντίπαλος έκανε «κίνηση ματ». Έφερε στο κόσμο της τεχνολογίας το νέο διάδοχο της σειράς των Surface Pro, το Surface Pro 4.

Έχουμε λοιπόν δυο τάμπλετ από δυο κορυφαίες εταιρίες σε μια σύγκρουση «τιτάνων» με σκοπό την περιζήτητη πρωτοκαθεδρία στο χώρο. Και οι δύο θέλουν μια θέση στην καρδιά μας (και πολλά λεφτά από την τσέπη μας), οπότε, ένα συγκριτικό τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε ποιο από τα δύο είναι για μας.

Οθόνη

Both devices have great displays. And if size matters, the iPad Pro (left) has a 12.9-inch screen, while the Surface Pro 4's display clocks in at 12.3-inches. As far as battery life, Microsoft claims over seven hours, which seems a little high. Apple claims the iPad Pro gets 10 hours of battery, which seems about right.

Όταν βγήκε το iPad Pro, είχε αδιαμφισβήτητα καλύτερη ανάλυση οθόνης από το Surface. Το Surface Pro 4 παίρνει «το αίμα του πίσω» και έρχεται με μια καλύτερη οθόνη που, αν και λίγο μικρότερη (κατά 0,6 ίντσες) - ωστόσο έχει μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΡΡΙ και ανάλυση από αυτήν του iPad Pro.

Μπαταρία

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, στα χαρτιά το iPad Pro δίνει 10 ώρες, ενώ το Surface Pro 4 δίνει 9.

Αποθηκευτικός χώρος

On the surface — har har — the iPad Pro and the Surface Pro 4 look super similar, with giant screens and fold-out keyboards. Over the course of my testing, coworkers would routinely get the two confused.

Εδώ είναι το γνωστό παράπονο με την Apple και τις επιλογές της όσον αφορά την αποθήκευση. Τα γνωστά, μόλις και μετά βίας αρκετά, 32 GB για το εισαγωγικό μοντέλο και μετά ένα άλμα στα 128 GB (χωρίς ενδιάμεση «στάση») που όμως είναι υπέρ-αρκετά για τις ανάγκες του iOS.Και πάλι όμως, δε μπορούν να συγκριθούν με το 1ΤΒ που μπορούμε να έχουμε στο Surface Pro 4.

Συνδεσιμότητα

Και οι δύο αντίπαλοι έχουν Wi-Fi και Bluetooth. Το iPad Pro υποστηρίζει το νεότερο 4.2. Επίσης το iPad Pro υποστηρίζει και δεδομένα LTE (κινητής τηλεφωνίας) κάτι που το Surface Pro 4 δεν έχει. Από την άλλη, η συσκευή της Microsoft έχει USB 3.0 θύρα, μια θύρα microSD card reader, έξοδο ακουστικών και Mini-DisplayPort. Το iPad Pro έχει απλά τη θύρα lightning και την ειδική θύρα σύνδεσης πληκτρολογίου.

ΠHΓΗ: ired.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ