Ακραία crash tests στα iPhone 6s και 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 - Ποιο άντεξε;(ΒΙΝΤΕΟ)

Ακραία crash tests στα iPhone 6s και 6s plus και Samsung Galaxy Note 5 - Ποιο άντεξε;(ΒΙΝΤΕΟ)
Αυτό θα πει extreme crash Tests, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να ορίσουν το επίπεδο προφύλαξης των αυτοκινήτων τους, αλλά δεν τεστάρουν αυτοκίνητα αλλά κινητά. 

Τρία μοντέλατελευταίας τεχνολογίας, το νέο iPhone 6s, το iPhone 6s Plus και το Samsung Galaxy Note 5, τέθηκαν στα πιο σκληρά τεστ, προκειμένου να μετρηθεί η ανθεκτικότητά τους.

Τα τρία μοντέλα δοκιμάστηκαν σε... φούρνο, βυθίστηκαν σε νερό και πιέστηκαν από μηχάνημα μέχρι να λυγίσουν. Και οι τρεις επιβίωσαν της δοκιμασίας και μόνο ο ήχος χάθηκε προσωρινά. Ο πρώτος γύρος δοκιμών διεξήχθη στο Σαν Φραντσίσκο. Συνήθως, πετούν τα κινητά από μεγάλο ύψος σε μπετόν, καθώς και στο νερό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αδιάβροχα. Αυτή τη φορά προστέθηκε και ο... φούρνος, αλλά και ένας καταψύκτης. Και τα τρία τηλέφωνα αρχικά πιέστηκαν στη μέση της οθόνης, μέχρι να καμφθούν. Το iPhone 6s άντεξε 81 κιλά πίεσης, ενώ τα iPhone 6s Plus και το Samsung Galaxy Note 5 άντεξαν 77 κιλά.

Επίσης τοποθετήθηκαν σε κλίβανο 43 βαθμών Κελσίου, σχεδιασμένο ώστε να μιμείται το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, σε μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Και τα τρία κινητά τοποθετήθηκαν για 15 λεπτά μέσα στο φουρνάκι, πριν αποσυρθούν για να μην καταστραφούν οι μπαταρίες τους. Στον καταψύκτη, το 6s άντεξε για 30 λεπτά, το 6s plus για λίγο παραπάνω από μία ώρα και το Note 5, για δύο ώρες.

Στην επόμενη δοκιμασία βυθίστηκαν σε νερό ενώ έπαιζαν μουσική. Τα iphones μετά από λίγη ώρα έχασαν τον ήχο τους προσωρινά, αλλά την επομένη λειτουργούσαν κανονικά, εκπλήσσοντας τους πάντες, καθώς η apple δεν έχει δώσει αναφορά περί αδιάβροχων συσκευών.

Η δοκιμασία που δεν άντεξε καμία από τις τρεις συσκευές, ήταν το γκρέμισμα σε μπετόν. Τα δύο iPhones καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το Samsung υπέστη λιγότερες ζημιές, αλλά παρουσίασε προβλήματα στην οθόνη αφής και ες εκ τούτου δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Δείτε τα βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ