Όλες οι διαφορές και οι ομοιότητες του iPhone 6 με το iPhone 6s

Όλες οι διαφορές και οι ομοιότητες του iPhone 6 με το iPhone 6s
Tο νέο μοντέλο της Apple κυκλοφορεί πλέον επίσημα στις διεθνείς αγορές και πολλοί είναι αυτοί που θα μπουν στον πειρασμό να αντικαταστήσουν το παλιό τους iPhone με τη καινούργια έκδοση. Τι γίνεται όμως με όσους έχουν το iPhone 6; Αξίζει να το αντικαταστήσουν με το νέο iPhone 6s; Και όσοι δεν έχουν το iPhone 6 είναι προτιμότερο να αγοράσουν το νέο iPhone 6s ή να προτιμήσουν το προηγούμενο iPhone 6 καθώς με την εμφάνιση του 6S, το 6 έγινε φθηνότερο;

Με μια πρώτη ματιά ταδύο μοντέλα φαίνονται πανομοιότυπα. Ωστόσο εστιάζοντας περισσότερο στα χαρακτηριστικά της κάθε μιας συσκευής παρατηρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των iPhone 6 και iPhone 6s.

Πάμε να τις δούμε μια προς μια...

Τιμή

Το iPhone 6 βρίσκεται ένα χρόνο τώρα στην αγορά και όπως συνηθίζεται με την εμφάνιση του iPhone 6S, η τιμή του 6 θα δει κάποιες σημαντικές μειώσεις που το κάνουν μια πολύ συμφέρουσα αγορά για κάποιον που θέλει ένα σχετικά τελευταίο μοντέλο της σειράς iPhone, χωρίς να πληρώσει την υψηλή τιμή του νεο-εμφανιζόμενου 6S.

3D Touch

Tο iPhone 6s έχει δυνατότητες 3D Touch.Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην οθόνη του 6S να αντιλαμβάνεται τη δύναμη με την οποία πατάμε καθώς και τη διάρκεια του πατήματος της οθόνης και ανάλογα, αντιδρά με διαφορετικό τρόπο.

Το 3D Touch είναι απαραίτητο επίσης για τη λειτουργία Live Photos που υπάρχει στο 6S που μετατρέπει σταθερές φωτογραφίες σε μικρά βίντεο (animations).

Κάμερα

Κάθε νεότερη έκδοση του iPhone έχει και καλύτερη κάμερα. Άρα το ότι το 6S έχει καλύτερη κάμερα από το 6, δεν είναι και έκπληξη. Οι διαφορές είναι:

  • Το iPhone 6S έχει οπίσθια κάμερα 12 megapixel που μπορεί να τραβήξει βίντεο 4Κ, ενώ το iPhone 6 έχει κάμερα 8 megapixel που τραβάει βίντεο 1080p HD «μόνο».
  • Η εμπρόσθια κάμερα του iPhone 6S είναι 5 megapixel και μπορεί να χρησιμοποιήσει την οθόνη για φλας σε φωτογραφίες selfies χαμηλού φωτισμού, ενώ η αντίστοιχη του iPhone 6 είναι 1,2 megapixel και δεν έχει φλας.

Applications

Στο iPhone 6s μπορείτε να ανοίγετε τα applications με ένα απλό άγγιγμα, εκμεταλλευόμενοι την 3D touch δυνατότητα που δίνει το νέο κινητό. Για παράδειγμα αν θέλετε να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο Instagram, δεν χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή αλλά να πατήσετε για ελάχιστα δευτερόλεπτα την εφαρμογή.

Πληκτρολόγιο

Το «πληκτρολόγιο» του iPhone 6s μετατρέπεται σε touchpad και μπορείτε να μεταφέρετε τον κέρσορα όπου θέλετε την στιγμή που γράφεται ένα μήνυμα ή ένα e-mail.

Επεξεργαστής

Τα νεότερα μοντέλα έχουν καλύτερους επεξεργαστές και στην περίπτωση του 6S έχουμε και ταχύτερο επεξεργαστή και στον τομέα των δικτύων. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί κανείς να κάνει περισσότερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη ευκολία με τη συσκευή του.

Ταχύτητα: ο νεότερος επεξεργαστής Α9 του iPhone 6S είναι 70% ταχύτερος από τον Α8 του 6 κατά την Apple και μέχρι και 90% ταχύτερος σε επεξεργασία γραφικών.

Παρακολούθηση Κίνησης (Motion Tracking): και πάλι, το 6S έχει τον συνεπεξεργαστή κίνησης Μ9 που παρέχει πιο ακριβή και λεπτομερή έλεγχο κίνησης από τον προκάτοχό του Μ8 του iPhone 6.

Σύνδεση Δεδομένων (Data Connection): τέλος τα «τσιπάκια» που ασχολούνται με τη δικτύωση κάθε είδους (τηλεφωνία, Wi-Fi, Bluetooth) του 6S είναι ισχυρότερα και παρέχουν ταχύτερες και πιο σταθερές ακόμη συνδέσεις από τα αντίστοιχα του προκατόχου. Και αυτό θα φανεί περισσότερο στην τηλεφωνία, όταν και οι εταιρίες κάνουν τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις.

Siri

Οι χρήστες του iPhone 6s μπορούν να χρησιμοποιούν το Siri χωρίς καν να αγγίζουν το κινητό τους. Αν το έχετε ενεργοποιημένο τότε μπορείτε να ρωτήσετε ότι επιθυμείτε ακόμη και αν η συσκευή δεν είναι στα χέρια σας. Στο iPhone 6 αλλά και τα προηγούμενα μοντέλα, αυτό δεν γινόταν χωρίς το πάτημα του κεντρικού κουμπιού.

Βίντεο

Στο νέο μοντέλο της Apple υπάρχειη δυνατότητα λήψης βίντεο έως και 4Κ.

Βάρος

Το iPhone 6S είναι βαρύτερο το iPhone 6. Και για την ακρίβεια:

  • iPhone 6: 128,99 gr.
  • iPhone 6 plus: 172.08 gr.
  • iPhone 6S: 142.88 gr.
  • iPhone Plus: 191.92 gr.

Ξεκλείδωμα

Το iPhone 6s ξεκλειδώνει πολύ πιο γρήγορα με το δακτυλικό αποτύπωμα λόγω της 3D Touch λειτουργίας.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από τοired.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ