Υπηρεσία ειδήσεων βάζει η Apple στα iphone και ipad - Πώς θα λειτουργεί

Υπηρεσία ειδήσεων βάζει η Apple στα iphone και ipad - Πώς θα λειτουργεί
Τη δική της εφαμογή «έξυπνων ειδήσεων» ετοιμάζει να συμπεριλάβει στο νέο λογισμικό της η Apple, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα MailOnline.  

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για το News app, μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τα θέματα, τις εφημερίδες και τα περιοδικά που τους ενδιαφέρουν περισσότερο και στη συνέχεια θα τους παρουσιάζει σχετικές ειδήσεις από αυτά.

Η εφαρμογή θα συγκεντρώνει ειδήσεις από διάφορους οργανισμούς και θα τις πακετάρει σε ένα περιβάλλον που θα θυμίζει περισσότερο ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.

Το ευχάριστο νέο για τους εκδότες είναι ότι θα διατηρούν το 100% των εσόδων από τη διαφήμιση που θα κλείνουν για το περιεχόμενό τους που θα εμφανίζεται στο News, ενώ αν η διαφήμιση προέρχεται από τη διαφημιστική πλατφόρμα iAds της Apple, οι εκδότες θα κρατούν το 70% των εσόδων.

«Πιστεύουμε ότι θα προσφέρει την καλύτερη mobile reading εμπειρία από ποτέ», τόνισε η Σούζαν Πρέσκοτ της Apple και πρόσθεσε: «Η εφαρμογή News app είναι έξυπνη, έτσι όσο περισσότερο διαβάζω, θα μου εμφανίζει περισσότερες ιστορίες οι οποίες θα με ενδιαφέρουν».

Αρχικά θα εμφανίζει στους χρήστες τις πηγές ειδήσεων από τις οποίες τους αρέσει να επιλέγουν ειδήσεις, καθώς και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια θα κάνει συστάσεις.

Η νέα εφαρμογή θα κυκλοφορήσει με το νέο iOS 9 πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και θα είναι διαθέσιμη σεiPhone και iPad.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ