Έρχεται η εφαρμογή Google Maps που θα λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ

Έρχεται η εφαρμογή Google Maps που θα λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ
Μπορεί οι χάρτες της Google να αποτελούν τα τελευταία 10 χρόνια το βασικό πλοηγό για όλους μας, ωστόσο υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα: ο χρήστης μπορεί να τους χρησιμοποιεί μόνο όταν είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ.

Αυτό όμως, όπως ανακοίνωσε καιη Google την Πέμπτη πρόκειται να αλλάξει. Το Google Maps θα είναι πλέον διαθέσιμο χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο. Μέσα στους επόμενους μήνες, το μόνο που θα χρειάζεται να έχει κανείς για να περιηγηθεί στους χάρτες της γνωστής εταιρίας, θα είναι η εφαρμογή στο κινητό του.

«Με τους offline χάρτες, οι χρήστες του Google Maps δεν θα χρειάζεται να καταναλώνουν δεδομένα ή να έχουν καλή σύνδεση κάθε φορά που θέλουν να ψάξουν στους χάρτες για κάποιον προορισμό» δήλωσε η αντιπρόεδρος του τομέα μηχανικής της εταιρίας, Jen Fitzpatrick.

Οι δυνατότητες που θα παρέχει η offine έκδοση του Google Maps δεν θα διαφέρουν σχεδόν καθόλου με αυτές που ήδη υπάρχουν. Αυτό που δεν αναφέρθηκε ωστόσο στην ανακοίνωση της εταιρίας, είναι αν η χρήση των χαρτών χωρίς σύνδεση θα είναι διαθέσιμη παντού. Η Google ωστόσο τόνισε πως στόχος της είναι να μπορούν όλοι να περιηγηθούν σε όποιο μέρος θέλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ