Αυτά τα κινητά άφησαν εποχή - Κινητά με κουμπιά και πορτάκια που δεν ξέμεναν από μπαταρία

Αυτά τα κινητά άφησαν εποχή - Κινητά με κουμπιά και πορτάκια που δεν ξέμεναν από μπαταρία
Από τα πρώτα, τεράστια σε μέγεθος, κινητά τηλέφωνα έως τα σούπερ-λεπτοκαμωμένα smartphones του σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει δραματικά στο πέρασμα των χρόνων.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμέναστην δεκαετία του '90 όπου η Apple και η Google δεν κυριαρχούσαν στον κόσμο των smartphone, όλοι έχουμε να θυμόμαστε τηλέφωνα που είχαν κουμπιά και πορτάκια και που δεν ξέμεναν από μπαταρία μετά από λίγες ώρες χρήσης τους.

Τότε ήταν απλώς κινητά τηλέφωνα και όχι μικροί υπολογιστές στην τσέπη ή την τσάντα μας.

Σε εκείνες τις εποχές η HTC ήταν ελάχιστα γνωστή και η Samsung κατασκεύαζε κινητά μέσων χαρακτηριστικών, ενώ στις επιλογές του κόσμου κυριαρχούσαν τα Nokia, Sony-Ericsson και Motorola.

Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά:

1. Nokia 3310 (2000)

Αξεπέραστο μοντέλο που αποτέλεσε ένα από τα κινητά τηλέφωνα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών.Οι χρήστες του είχαν κολλήσει με το περίφημο "φιδάκι" και την ιδέα της σύνθεσης των δικών τους μονοφωνικών ringtones.

2.Nokia N95 (2006)

Η ναυαρχίδα της Nokia ήταν μια αποκάλυψη και με φωτογραφική μηχανή 5 megapixel ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του.Είχε GPS, Wi-Fi και 3.5mm headphone jack σε μια εποχή που δεν ήταν εγγυημένο ότι θα χρησιμοποιηθούν ως χαρακτηριστικά.Αποτέλεσε το απόλυτο κύκνειο άσμα πριν από την εποχή των iPhone.

3. Nokia N-Gage (2003)

Ήταν από τις πιο σοβαρές προσπάθειες κατασκευής κινητού τηλεφώνου - παιχνιδομηχανής και για αυτόν τον λόγο αποτέλεσε πρότυπο για τις επόμενες γενιές κινητών.

4. Motorola RAZR (2004)

Αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά κινητά όλων των εποχών. Λεπτό, αλλά χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έναντι των ανταγωνιστών του. Ήταν όμως ο σχεδιασμός του που το έκανε να ξεχωρίζει στις καρδιές των καταναλωτών.

5. Sony-Ericsson K750i (2005)

Ήταν οι εποχές που επιλέγαμε το κινητό μας βάσει της φωτογραφικής τους μηχανής και το συγκεκριμένο μοντέλο έκανε τη διαφορά με 2 megapixel. Εκτός αυτού διέθετε bluetooth, MP3 player και υποστήριζε Memory Stick Duo για επέκταση μνήμης μέχρι 64MB.

6. Sony-Ericsson W810i (2006)

Μετά την αποκαθήλωση των Walkman από τα iPod, η Sony έριξε το βάρος της στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, με το συγκεκριμένο μοντέλο της σειράς W να αποτελεί το καλύτερο με music player, υποδοχή κάρτας μνήμης και διπλό φλας LED για τη φωτογραφική των 2 megapixel.

7. BlackBerry Pearl (2006)

Δεν ήταν απλά το "μαργαριτάρι" αλλά το διαμάντι της BlackBerry που έθισε τους χρήστες του. Ελαφρύ, θελκτικό και μια συσκευή που προσέφερε δυνατότητες πολυμέσων με στόχο πλέον το ευρύτερο κοινό.

ΠΗΓΗ:News.com.au

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ