Αυτός είναι ο λόγος που το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι νόστιμο

Αυτός είναι ο λόγος που το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι νόστιμο
Όσοι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχουν σίγουρα την ίδια εμεπειρία...την ώρα του φαγητού. Φαίνεται λαχταριστό αλλά στην γεύση δεν είναι και τόσο νόστιμο. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Στο πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης προβληματίστηκαν πολύ με τις γεύσεις στον αέρα και αποφάσισαν να ερευνήσουν τους λόγους που το φαγητό στα αεροπλάνα δεν είναι και τόσο νόστιμο. Χρησιμοποίησαν 50 εθελοντές στους οποίους έδωσαν να φάνε γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό και umami (λέξη ιαπωνική δηλωτική του φαγητού που έχει γεμάτη γεύση όπως το μπέικον, η ντομάτα και το τυρί), δηλαδή τις 5 βασικές γεύσεις.

Οι εθελοντές κατανάλωσαν διάφορες τροφές σε ηρεμία και στη συνέχεια με ακουστικά στα αυτιά όπου δημιουργήθηκε προσομοίωση του θορύβου που υπάρχει στην καμπίνα του αεροπλάνου. Αν και οι γεύσεις ήταν ίδιες αποδείχτηκε πως εντέλει το μυστικό κρύβεται στο umami, που όλοι το γεύτηκαν πιο έντονο σε συνθήκες θορύβου. “Η αίσθηση της γεύσης διαστρεβλώνεται όταν υπάρχει θόρυβος και γι’ αυτό το φαγητό φαίνεται πιο άνοστο. Οι συνθήκες που επικρτατούν γύρω μας όταν τρώμε επηρεάζουν κατά πολύ τη γεύση μας”, δήλωσε ο Robin Dando, επικεφαλής της έρευνας και διατροφολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ