Σε αυτήν την πολυκατοικία ο καθένας ζει στο ρετιρέ! (Βίντεο)

Σε αυτήν την πολυκατοικία ο καθένας ζει στο ρετιρέ! (Βίντεο)
Μια φουτουριστική ιδέα για μια περιστρεφόμενη πολυκατοικία όπου ο κάθε ένοικος θα ζει στο ρετιρέ παρουσίασε ο βιομηχανικός σχεδιαστής Shin Kuo στη διατριβή του στην Ακαδημία Τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είχε τον τίτλο «Στροφή προς το μέλλον».

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κτίριο όπου κάθε μονάδα κινείται προς τα κάτω, όπως ένα roller-coaster που αναδιπλώνεται γύρω από 27 ορόφους, προσφέροντας μια συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα 360 μοιρών γύρω από την πόλη.

Rotating: The apartments are positioned on a track similar to a roller coaster and move on a 'pre-determined schedule'.Once an apartment reaches the bottom, it is pulled back to the top of the building

Συνεπώς η θέα είναι κοινή για όλους είτε για αυτούς που την απολαμβάνουν από τους τελευταίους ορόφους είτε για εκείνους που ζουν στα χαμηλότερα επίπεδα.

Το κτίριο κινείται σε «προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα» και όταν μια μονάδα φτάσει στο κάτω όροφο, τραβιέται πίσω στην κορυφή και πάλι, από ένα σύστημα γερανού.

Ο Kuo χαρακτήρισε την ιδέα αυτή ως λύση στο πρόβλημα των πλούσιων κατοίκων που παίρνουν πάντα την καλύτερη θέα στο πολυώροφα κτίρια.

The best view: In Kuo's ideal apartment, every resident would get the change to to have the penthouse apartment. Above, a mock up of a view from one of his units

Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα την ιδέα:

Αξιολόγηση