Εννέα gadgets που σου δίνουν ικανότητες σούπερ-ήρωα

Εννέα gadgets που σου δίνουν ικανότητες σούπερ-ήρωα
Μπορεί οι σούπερ ήρωες να είναι δημιουργήματα επιστημονικής φαντασίας ωστόσο στον 21ο αιώνα που ζούμε με την τεχνολογία να αναπτύσσεται με εκθετικούς ρυθμούς, έχουν εφευρεθεί gadgets, που πραγματικά δίνουν στον κάτοχό τους... μερικές από τις υπερδυνάμεις των αγαπημένων μας υπερηρώων.

Δείτε παρακάτω εννέαgadgets που σας κάνουν να μοιάζετε με υπερήρωες:

1. Pyro Fireshooter -174 δολάρια

Το Pyro Fireshooter έχει ιμάντες που δένουν στον καρπό σας για να μπορείτε να μεταφέρετε τέσσερις βολίδες και στο άλλο χέρι σας ένα τηλεκοντρόλ που ενεργοποιεί τη συσκευή.

2. Garrison Bespoke αλεξίσφαιρο κοστούμι -20.000 δολάρια

Η καναδική εταιρεία Garrison Bespoke, που εξοπλίζει τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, παρουσίασε ένα αλεξίσφαιρο κοστούμι που υπόσχεται να προστατεύει όσους το έχουν ανάγκη από σφαίρες 9mm αλλά και από άλλα όπλα. Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας τα κουστούμια επενδύονται με ύφασμα από νανοσωλήνες άνθρακα, με σκοπό το υλικό να είναι πιο λεπτό και ακόμα πιο εύκαμπτο και από το Kevlar. H αντοχή του, μάλιστα, είναι τέτοια που το κοστούμι δεν σκίζεται αλλά κόβεται μόνο με πριονοκορδέλα!

3. Ηλεκτρονικό περιβραχιόνιο Myo - 299 δολάρια

Ένα νέο ηλεκτρονικό περιβραχιόνιο με την ονομασία Myo, ανιχνεύει την ηλεκτρική δραστηριότητα στους μυς, επιτρέποντας έτσι τον ασύρματο έλεγχο των ψηφιακών συσκευών.

Σύμφωνα με την κατασκευάστριά του, Thalmic Labs, το Myo καταγράφοντας τις κινήσεις των μυών, ανιχνεύει την παραμικρή κίνηση και χειρονομία ακόμα και κάθε δακτύλου ξεχωριστά ή και ανεπαίσθητων κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Myo, συνδέεται με τις περισσότερες συσκευές μέσω Bluetooth, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες μεταξύ άλλων να ελέγχουν οχήματα, να περιηγούνται στο Ιnternet και να παίζουν παιχνίδια εντελώς ασύρματα, χωρίς να αγγίζουν κάποια συσκευή.

4. Kangoo Jumps -265 δολάρια

Πρόκειται για μπότες υψηλής τεχνολογίας, δημιούργημα της αμερικανικής εταιρείας "Maker Faire", που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Οι κάτοχοι τους τρέχουν με ταχύτητα... στρουθοκάμηλου, και σύμφωνα με τον εφευρέτη τους, Κέχι Σέιμουρ, στόχος της ομάδας του είναι να μπορέσει να τις βελτιώσει κι άλλο προκειμένου να διανύει αποστάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα απ΄ ότι τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Οι Kangoo Jumps", δίνουν την δυνατότητα στο χρήστη να κάνει άλματα σαν κι αυτά των καγκουρό.

5. Θερμική κάμερα Seek Thermal XR Camera -199 δολάρια

Η Seek Thermal είναι μία θερμική κάμερα που συνδέεται μέσω USB με το smartphone και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει πράγματα που είναι αόρατα με γυμνό μάτι, καθώς μπορεί να αποτυπώσει τη διαφορά θερμοκρασίας με τα ανάλογα χρώματα.

Επίσης, η Seek Thermal, λειτουργεί σε συνδυασμό με μια εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αλλάξει εύκολα μεταξύ κλασικής και θερμικής απεικόνισης, προσφέροντας 4 διαφορετικά προφίλ μέτρησης θερμοκρασίας.

6. X-Jets Jetblades -5.995 δολάρια

Τα X-Jets Jetblades συνδέονται σε ένα jet ski και εκμεταλλευόμενα την ισχύ του, μπορούν να σηκώσουν τον χρήστη μέχρι και 10 μέτρα πάνω από το νερό, προσφέροντας μοναδικές στιγμές αναψυχής για κάθε λάτρη των θαλάσσιων σπορ και όχι μόνο!

7.Amphibious Sub-Surface Watercraft -300.000 δολάρια

Αυτό το σκάφος που μοιάζει με UFO και σας κρατάει στεγνούς πάνω ή κάτω από το νερό, θαυμάζοντας τη θάλασσα από το πιλοτήριο σε σχήμα φούσκας.

8. Ρομπότ Kuratas - 1,3 εκατ. δολάρια

Το Kuratas είναι ένα γιγαντιαίο ρομπότ που κατασκευάστηκε από την Ιαπωνική εταιρεία Suidobashi Heavy Industry. Έχει ύψος τέσσερα μέτρα και βάρος τέσσερις τόνους, ενώ ελέγχεται είτε μέσω του χειριστή του που βρίσκεται στο κόκπιτ είτε μέσω smarthphone.

Το γιγαντιαίο ρομπότ κινείται με την βοήθεια τεσσάρων τροχών και ενός κινητήρα πετρελαίου ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι τα 10 χ.α.ώ.

Είναι εξοπλισμένο με φουτουριστικά όπλα όπως πολλαπλό εκτοξευτή πλαστικών ρουκετών που περιέχουν συμπιεσμένο νερό ενώ μπορεί να πυροβολεί 6.000 σφαίρες αεροβόλου το λεπτό. Για να γίνει αυτό το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο πιλότος πέραν του να εστιάσει στον στόχο του, είναι να γελάσει και τότε ενεργοποιείται το σύστημα.

9. Gotham Golfcart -28.500 δολάρια

Το Gotham Golfcart αλλά θα σας προστατεύσει από κάθε αδέσποτο μπαλάκι ή θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε βόλτες στο γήπεδο του γκολφ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Αξιολόγηση