Τι θα συμβεί σε Vodafone-Wind αν αποκτήσουν τη Forthnet

Τι θα συμβεί σε Vodafone-Wind αν αποκτήσουν τη Forthnet
Οι υποψήφιοι αγοραστές δεν φαίνεται να βιάζονται.

Και δεν βιάζονται καθώς οι Άραβες μεγαλύτεροι μέτοχοι της Forthnet«έπαιξαν» καθυστέρηση όταν υποβλήθηκαν οι προτάσεις από ΟΤΕ και Vodafone-Wind. Το duediligent προχώρησε με αρκετή καθυστέρηση καθώς στην αρχή τα στοιχεία δίνονταν με το σταγονόμετρο για να φτάσουμε λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς και οι ρυθμοί να έχουν εντατικοποιηθεί ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Ο επικεφαλής της Vodafone κ. Περσιάνης χθες δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει ολόκληρο το πακέτο Forthnet και όχι μόνο η Nova. Και τους ενδιαφέρει ότι ουσιαστικά θα προσθέσει μερίδιο αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία όπου κυριαρχεί ο ΟΤΕ.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα σταθερής τηλεφωνίας της Vodafoneκαι της Wind εφ όσον εξαγοραστεί η Forthnet. Και αυτό διότι ουσιαστικά θα υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές εταιρίες η HOL από πλευράς Vodafone και το κομμάτι της σταθερής της Wind στο οποίο θα προστεθεί και η Forthnetπου θα ελέγχεται και από τις δύο εταιρίες.

Τι θα γίνει άραγε με τα συνδυαστικά πακέτα; Θα λειτουργεί η Forthnet ανταγωνιστικά προς τις άλλες δύο εταιρίες; Θα τεθούν ζητήματα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και από τον όμιλο ΟΤΕ; Απαντήσεις σε αυτά προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Και φαίνεται ότι μπορεί στο τέλος της ημέρας να υπάρξει απόλυτη συνένωση δυνάμεων μεταξύ Vodafone και Wind καθώς πλέον οι δύο εταιρίες με την πολιτική που έχει ασκηθεί και προκειμένου να λειτουργήσουν το επιχειρηματικό σχήμα που δημιουργούν στη σταθερή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση έχουν περιορισμένα περιθώρια επιλογών.

NIK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ