Δωρεάν νομική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες
Πολλοί υπερχρεωμένοι δανειολήπτες εκτός από το ότι δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις δόσεις των δανείων τους, δυστυχώς δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε δικηγόρο για να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν διαγραφή χρέους, όπως προβλέπει ο νόμος «Κατσέλη».

Αυτή την αδυναμία έρχεται να καλύψει «πρόγραμμα» παροχής δωρεάν δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που θέτουν σε εφαρμογή οι ΕΚΠΟΙΖΩ και «Νέο ΙΝΚΑ».
Η υποστήριξη αφορά τις διαδικασίες, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και την κοινοποίησή της.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στο πλαίσιο αυτό, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, αρχικά, θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών.
Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρώς προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Η ανακοίνωση

Η ΕΚΠΟΙΖΩ και το Νέο ΙΝΚΑ σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν με θέμα: «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3869/2010» την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) Θα ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας προγράμματος με αντικείμενο την παροχή δωρεάν δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο στα πλαίσια του Νόμου 3869/2010. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την σύμπραξη των ενώσεων καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και «Νέο ΙΝΚΑ» και αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών μετά τη αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και κοινοποίησή της. Η χρηματοδότησή του γίνεται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού αρχικά θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρώς προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων από ευπαθείς και οικονομικά ασθενείς κοινωνικές ομάδες (άπορους, ΑμΕΑ, μακροχρόνια ανέργους, μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες, σοβαρά προβλήματα υγείας, κλπ), ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού και να επανενταχθούν στην οικονομική και κοινωνική ζωή, να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, καλούνται να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής που έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της «ΕΚΠΟΙΖΩ» και του «Νέου ΙΝΚΑ» συνυποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ