03-01-2017 Κατηγορία: ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας

Share 0
 

Οριστικό τέλος στις... ατελείωτες «διαμάχες» μεταξύ των ιδιοκτητών πολυκατοικιών βάζει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή και πλέον επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 - ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ) δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 39 του νόμου τροποποιείται το άρθρο 11 του ν. 4342/2015 και προστίθεται νέα παράγραφος 8 ως εξής:
«Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».

Διαβάστε επίσης

Οι παράνομες κινήσεις που κάνουν τα πρατήρια στο υγραέριο κίνησης

Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος

Στα 240 δισ. το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα

Με κάρτες πληρώνουν τα φάρμακα οι καταναλωτές

Ιδού σε ποιο σουπεμάρκετ συμφέρει να ψωνίζετε ανάλογα με την κάρτα σας

Όλες οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης για το σπίτι σας

ΔΕΗ: Δεύτερη ευκαιρία διακανονισμού στους καταναλωτές

Πως και πότε οι καταναλωτές μπορούν να παγώσουν τις οφειλες στη ΔΕΗ

Έρευνα: η 5η ακριβότερη βενζίνη του πλανήτη είναι η ελληνική