29-12-2016 Κατηγορία: ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου το 2017

Share 0
 

Οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν σταδιακά προς τα 60 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του 2017, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, με το ισχυρό δολάριο, την ενδεχόμενη ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ και την πιθανή μη συμμόρφωση με τις συμφωνηθείσες μειώσεις του ΟΠΕΚ να αποτρέπουν την περαιτέρω αύξησή τους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 56,90 δολάρια το βαρέλι το 2017, σύμφωνα με 29 αναλυτές και οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters. Η σημερινή πρόβλεψη είναι οριακά χαμηλότερη από τα 57,01 δολάρια που ήταν η εκτίμηση στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, η μέση τιμή του μπρεντ αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από τρίμηνο σε τρίμηνο, ξεκινώντας από τα 53,67 δολάρια το πρώτο τρίμηνο, στα 56,51 δολάρια το δεύτερο, στα 58,69 στο τρίτο και στα 59,78 δολάρια το τέταρτο. Από τις αρχές του έτους, η μέση τιμή του μπρεντ είναι περίπου 45 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, το αμερικανικό αργό προβλέπεται να φθάσει κατά μέσο όρο στα 55,18 δολάρια το βαρέλι το 2017. Μέχρι στιγμής φετος έχει διαμορφωθεί κατά μέσο στα 43,38 δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Οι παράνομες κινήσεις που κάνουν τα πρατήρια στο υγραέριο κίνησης

Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος

Στα 240 δισ. το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα

Με κάρτες πληρώνουν τα φάρμακα οι καταναλωτές

Ιδού σε ποιο σουπεμάρκετ συμφέρει να ψωνίζετε ανάλογα με την κάρτα σας

Όλες οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης για το σπίτι σας

ΔΕΗ: Δεύτερη ευκαιρία διακανονισμού στους καταναλωτές

Πως και πότε οι καταναλωτές μπορούν να παγώσουν τις οφειλες στη ΔΕΗ

Έρευνα: η 5η ακριβότερη βενζίνη του πλανήτη είναι η ελληνική