Τι περιλαμβάνει το καλάθι της νοικοκυράς- Τι αγοράζουν περισσότερο οι καταναλωτές

Τι περιλαμβάνει το καλάθι της νοικοκυράς- Τι αγοράζουν περισσότερο οι καταναλωτές
Μικραίνει μήνα με τον μήνα το "καλάθι" της νοικοκυράς και κατ’ επέκταση η πίτα στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Τι προτιμούν να αγοράζουν οι καταναλωτές και τι έχουν περιορίσει;

Οι καταναλωτέςσταμάτησαν να αγοράζουν ταμη τρόφιμα παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων η όποια άγγιξε το 12%, ενώ οι πωλήσεις των φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων περιορίστηκαν το εξεταζόμενο διάστημα κατά 6,1%.

Ενδιαφέρον προκαλε΄η ιδιαίτερη προτίμηση των καταναλωτών σε προϊόντα όπως προφυλακτικά, προϊόντα για κάλους και γλυκά.

Συγκεκριμένα από τις 180 κατηγορίες προϊόντων που διατίθενται μέσω του δικτύου των οργανωμένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και "σκανάρουν" οι εταιρείες μέτρησης κατανάλωσης, μόλις σε 27 κατηγορίες καταγράφηκε αύξηση τζίρου την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Μεταξύ αυτών ήταν τα προφυλακτικά, όπου ο τζίρος τους αυξήθηκαν κατά 7,5% με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να αγγίξουν τα 4,551 εκατ. ευρώ, τα προϊόντα για κάλους με αύξηση 12,7% και αξία 21.085 ευρώ, τα επιδόρπια η αξία των πωλήσεων των οποίων ξεπέρασε τα 9 εκατ. ευρώ με αύξηση 4,1%, τα αντιηλιακά (+2,4%), τα έτοιμα γεύματα (+6%) αλλά και ο καπνός και τα αξεσουάρ για καπνιστές (+17,4%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ